Melyik a legerősebb régi alaplapú desktop, amelyben amelyre még gond nélkül feltelepíthető a Linux?
Kedves Kérdező!
A "legerősebb" szót ki kellene cserélni a "leggyengébb"-re, mert csak úgy van értelme a kérdésnek.(és nem csak az alaplap maga számít, nyilván nem mindegy mi van a lapba "berakva")
Egyébként nem csak disztrófüggő, hanem az sem mindegy melyik asztalkezelőt szeretnéd használni.
Linux Mint esetén pl.:
Cinnamon > 700 MHz CPU > 512 MB RAM > 5 GB szabad hely = 800x600-on már megy
KDE > 700 MHz CPU > 2 GB RAM > 10 GB szabad terület > 1024x768-on már megy.
DE! Ha netezni is akarsz, akkor a mai böngészőknek már ettől nagyobb igényei vannak.
Kísérletezd ki.Én azt tettem.Amelyikkel ment majdnem minden,az volt a nyerő.
Egyébiránt javaslom az adott hardver drivereihez illő Windows használatát.
Nem tudom, hogy a leggyengébb-e, de nekem ezen futott a Linux Mint 13 + Mate.
-Gigabyte (M61SME-S2) alaplap
-1GB RAM (DDR2)
-AMD Sempron 3600+ proci (2GHz, 1 mag)
Most ugyanezen fut a Mint 18 + Mate, csak most 2GB RAM van benne. Ez egy kb. 10 éves gép. (Ami talán 12-13 éve számított volna újnak.)
YT videók 480p felett szenvedősek, komolyabb videoszerkesztő vagy konvertáló már lassú és hajlamos kikönyökölni a memóriából, egy összetettebb weboldal is nyekegős tud lenni, de szerintem csoda, hogy ennyit is kihoz a vasból a Linux Mint. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!