Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az alábbi processzor megérne...

Az alábbi processzor megérne 5. 000 Ft-ot?

Figyelt kérdés

2x3.2 Ghz

x64 phenom am3

2000mhz fsb

AM3-as alaplap mellé kínálták fel.

Érdemes elfogadjam?

Az alaplap nem kezel jobb (AM3-as) processzort.

Filmnézés céljából vennék gépet. TV-hez lenne csatlakoztatva, egyedüli két szempont, hogy 1920×1080-as felbontással vigye a filmeket - ez gondolom plusz videokártyával megoldható -, ill. a másik, hogy bármilyen x264 kodekkel kódolt filmet akadozásmentesen le tudjak játszatni (értve ez alatt a magas tömörítési beállításokkal kódolt x264-es filmeket is).

Haverom _szerint_ (tehát 100%-ra nem megbízható infó) ehhez nem kell egy olyan komoly erőmű, hasonló kategóriás gép Linux-al használva már megfelel.

Az alaplapot némi RAM-al együtt - erre még nem kérdeztem rá, de fotó alapján gyanítom, hogy kettő 512MB-os modulról van szó, DDR2-es, 1066 MHz-es buszsebességnél nem jobb (az alaplapra írtak szerint) - 1500 Ft-ért kapnám meg.

Tehát ez processzorral együtt 6500 Ft lenne, jó esetben 1GB RAM-al.

Ehhez kellene még esetleg egy Full-HD képes videokártya, és jobb esetben egy merevlemez. Gondolkoztam azon is, hogy esetleg PenDrive-ról futtatok live-Linux-ot, de tartok tőle hogy túl kevés RAM maradna így a filmek lejátszására.

A filmeket egyébként a TV alatti router-hez csatlakoztatott külső merevlemezről játszatnám le FTP-n keresztül. Az alaplap természetesen vezetékesen lenne a router-hez csatlakoztatva a lehető legnagyobb átviteli sebesség érdekében.

Szerintetek megérné az említett összegért az alábbi alap-konfig? Illetve megfelelő x264-es filmek lejátszására?

2017. okt. 4. 15:44
 1/3 anonim ***** válasza:

phenom elég a filmekhez, de az 1gb ram elég kevés lesz, csak a töltésre kelleni fog 6-700 MB nagy tömörítéses filmeknél. Ha azt fel tudod tolni 2GB-ra legalább, akkor teljesen jó.

VGA-nak:

[link]

[link]

Neki viszont nincs értékelése, szóval csak óvatosan

2017. okt. 4. 17:01
 2/3 A kérdező kommentje:

Az a gond, hogy én Pécsi vagyok.

Viszont Pécsett van 1-2 használt/régi számtech-es bolt... mostanában elkezdtem végigjárni azokat, kb. már van sejtésem, kinél érdemes benézzek.

2017. okt. 4. 20:29
 3/3 A kérdező kommentje:

Ez lenne a szóban forgó alaplap:

[link]

Max. 8GB memóriát támogat.

Hát, hallottam már 1-2×, hogy eléggé drágák a DDR2-es memóriák... azért rákérdezek a pécsi boltokban erre is, hátha egy tizesből ki tudok hozni 4GB-ot... bár az az igazság, mégha egy tízesből meg is úsznám, extra VGA-val, mégha nem is kell tápegységet meg HDD-t vegyek (bár az tartalék volt), már lassan abban az árban vagyok, mintha egy használt laptopot vettem volna.

De ha van nagyon nagy szerencsém, holnap körülnézek a műhelyemben, esetleg találhatok kettő nagyobb DDR2-es modult.

2017. okt. 4. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!