Egy ilyen gép jó lesz 4-5 év múlva is játékra (normális szinten) : i7 3770 (vagy i7 2600) és gtx 1050?
jelenleg vannak, akik első genes i7-tel játszanak, szóval nem lehetetlen. A kérdés inkább az, honnan szerzel hozzá alaplapot, mert azoknak az ára a csillagos ég, egyre ritkábbak.
A vga-t biztosan cserélni kell majd 1 max 2 éven belül, a procival nem lesz olyan nagy gond.
A 970 -et már fejeltsd el, meg a régi genes i7-es procit is. Prociból amúgy sem kell i7 ha már szűkös a költségvetés. Egy frissebb i5 is simán elég ha jót veszel.
Videókártyából viszont kevés lesz a 1050. A Ti kicsit tovább húzná, de ha 4-5 évre tervezel az sajnos PC -ben nagyon hosszú idő, főleg mostanság. Erre az idő intervallumra én legalább 1070-et javasolnék. RAM-ból pedig már DDR4.
Rendelni azért nem merek, mert hsználtan terveztem venni. Újból ilyen kategória elérhetetlen nekem.
Ha valakinek van ötlete, hogy 170.000-ből milyen időtálló gépet lehetne összerakni nem (csak) új alkatrészekből, nagyon várnám a segítséget. Köszönöm!
I5-öt valóban mernétek ajánlani, nem lesz pár év múlva alsó kategóriás?
Akkor jelenleg nincs elérhető árú GPU, ami 4-5 év múlva is használható lesz???
Én 5 éve vettem gépet, akkor GTX 650-el és most jött el az idő, amikor van amit már nem tud gagyiban sem futtatni. De már egy ideje ő húzza le egyébként is a teljesítményt. Szóval nem szeretnék megint GPU bottleneck hibába esni...
Van ötletetek?
Szerintem meg lehet próbálni sz@rból várat építeni, de valószínűleg nem fogja kiállni a 3. VH viszontagságait.
Lefordítva:
a, Vagy ma veszel drágán egy jó gépet, ami még 5 év múlva is közepes lesz. (jót mondtam, nem feltétlenül drágát. Ehhez néhány napot rá kell szánnod tesztek olvasgatására, teljesítményértékelésekre).
b, Veszel a pénzedből egy használt gyengébb/közepesebb konfigot és reméled, hogy nem változik annyira a technológia. (nem valószínű, h ne változna). Ekkor viszont ne akard a 3 év múlva megjelenő játékokat legjobb minőségben játszani. De gyengébb kivitelben még lehet. Az meg jó kérdés, hogy a most használt VGA directx (n) -et támogatja, de 3 év múlva a játéknak lehet már minimálisan directx (n+4) kell.
Nehéz kérdés, kompromisszumokkal, de ezt csak te tudod eldönteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!