Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bővíteni szeretném a számítógé...

2105as kérdése:

Bővíteni szeretném a számítógépemet, de nem igázán értem, hogy melyik alakatrésznél mi számít, mit kell nézni?

Figyelt kérdés

Hogyan tudnám megtanulni, hogy jobban értsek hozzá?

Mert pl:egy hdd a gb kapacitása tudom viszonyítani így azért képben vagyok de a fordulat számához nem értek nem tudom mihez viszonyítani.

Arra meg nincs pénzem, hogy egy rakat alkatrészt vegyek és tesztelgessek.

Processzornál a GHz mit számít\jelent?

2017. okt. 1. 12:59
 1/8 Tomigír ***** válasza:

A PC fejlesztés nagyon tág fogalom.

Ha tárhelyet akarsz növelni akkor nagyobb merevlemezre (HDD, Wincseszter, vincseszter) lesz szükséged.

Tehát több GB-os kell. Ez még az olcsóbb része.

Ha sebességet akarod növelni akkor bele kell nyúlni a pénztárcába.

CPU, RAM, VGA csere.

Egy CPU-nál nem elég, hogy több Ghz legyen hanem figyelni kell a magok számát is.

Egy átlagos játékosnak manapság egy Intel i5-ös pl teljesen elég.

A VGA-t a monitor felbontásához szoktuk választani. Ha kis felbontású monitorod van akkor nem kell drága VGA-t venni, de ha később nagyobb felbontású (nem méretű) monitort akarsz venni akkor célszerűbb előre megvenni az erősebb VGA-t is.

RAM bővítés is szóba jöhet, hogy a játékok/programok valamivel gyorsabban töltődjenek be és később se akadozzanak játék közben.

Egyelőre ennyi mivel nem írtad le a jelenlegi konfigurációdat többet nem tudok mondani.

2017. okt. 1. 13:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Valahogy megszeretném tanulni a dolgokat, de am van valami software amivel megtudok nézni a jelen hardwareokat vagy fizikailag szét kell szedni a gépházat?
2017. okt. 1. 13:36
 3/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

nagyon jó ha valaki szomjazik a tudás után.

Az interneten szinte mindent megtalálsz.

Persze gyakorlatot minden ember maga tapsztalaja meg.

Amikor én számítógépekkel kezdtem el foglalkozni, nem igazán volt elterjedve az internet. De amikor meg akarok tudni valamit amiről még nincs információm utánakeresek az interneten. (Google...)

Keress rá azokra a dolgokra amik érdekelnek és olvasd el amit találsz.

Nem kell mindent letesztelned, bár engem is mindig érdekelt az informatika és beleástam magamat.

Minél újabb technológia annál hatékonyabb teljesítmény és működés. Itt pl az Intel által gyártott I3 I5 I7 processzorokra gondolok, ezeket számozásokkal szokták jelölni, hogy melyik generáció.

Nyilván minél újabb annál nagyobb számozást kap és hatékonyabb a működése és teljesítménye is. Ez igaz az alaplapokra, memóriákra és belső tárolókra is.

Ha érdekel a téma akkor mindnennek olvass utána kutass, esetleg kérdezgess olyan személyektől akik többet tudnak a témáról és megbízható információval tudnak szolgálni. Érdemes idősebb korosztályt kérdezni mondjuk korombeili 30 hoz közeli korúakat, vagy idősebbeket, akik tapaszaltaabbak már az informatika világában, persze ez sem törvényszerű.

2017. okt. 1. 13:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen van:

Pl Aida 64

De ha a google ba beírod hogy "hardver diagnoszika" akkor ott is találsz dolgokat leírásokat.

A legjobb azt lenne talán megtanulni mindenkinek, hogy hogyan keressen.

2017. okt. 1. 13:58
 5/8 Tomigír ***** válasza:

Igen pont akartam írni, hogy kb ezt a kérdést más szavakkal a Gógliba is be lehetett volna írni és kb 200 oldalt kidob a témával kapcsolatban.

Pl amikor én megtanultam ezeket a dolgokat internet nem volt szal nem volt egyszerű a dolog. Max számtech újságokból tudtunk egy kis tudást "lopni".

Manapság már gyerek játék egy ilyen tudás megszerzése a neten.

2017. okt. 1. 14:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem, majd utána nézek akkor, esetleg tudnátok kulcsszavakat adni, hogyan keressek rá, nem mozgok a hardwarek területén otthonosan.
2017. okt. 1. 16:20
 7/8 Tomigír ***** válasza:

Kezdetnéd ezzel: számítástechnika alapok

Aztán ez: számítógép felépítése

És végül: számítógép bővítése

2017. okt. 1. 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:
számítástechnikai alapismeretek
2017. okt. 1. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!