Egy WD Caviar Blue 1TB-os HDD-m van, és mindjárt tele lesz. Egy ugyanilyet szeretnék venni, csak Black változatban. Semmi dolgom nincs vele, fel fogja ismerni a gépem, ugye?
Azért gondoltam a Black-re, mert:
-ez a leggyorsabb az SSD után
-nekem most nem kell SSD, mert elsősorban a tárhelyet akarom jóval megnövelni (pl. egy 500 gigás SSD is 50 rongy körül van, ennyit pedig nem akarok rászánni)
-az 1 terrás WD Black pedig 20 ezer körül megvan
Az SSD-ről pedig annyit, hogy számomra felesleges lenne, mert a gépem is kb. 25-30 másodperc alatt bebootol (köszönhetően annak, hogy be van kapcsolva a gyors rendszerindítás). Amire persze jó lenne az SSD az a játékoknál a töltőképernyő előtt eltöltött hosszú percek lecsökkentése lenne, de itt megint csak azt mondom, hogy nem éri meg venni akkora SSD, amire ráfér az összes játék, nem ér annyit, inkább kicsit tovább várok.
Ezt a gondolatmenetet tulajdonképpen csak magamnak futtattam le, de ha bármit hozzászólnátok, nyugodtan.
Szóval a kérdésem adott; ha beteszem az új merevlemezt, akkor a rendszer magától felismeri?
Felismeri magatol a rendszer. Legrosszabb esetben a Lemezkezeloben kell hozza betujelet rendelni.
Ha a rendszer lassusaga nem zavar, akkor tenyleg felesleges az SSD. Viszont a WD Black kicsit hangosabb az atlagnal, ha ez zavarhat akkor a Green, Blue is okes.
"Ha a rendszer lassusaga nem zavar"
Hát igazából pont ez az, hogy nem lassú a rendszer, csak mint mondtam a játékok betöltése. Ezen kívül semmilyen téren nem tudnék elérni egy SSD-vel jelentős javulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!