Érdemes M.2-es ssd-re beruházni?
Egy Samsung 960 evo 250gb-os m.2-es ssd-re gondoltam.
Csak a rendszert raknám rá illetve az ahoz tartozó dolgokat, programokat.
A játékok nem ezen lennének (kicsi is hozzá).
Ennek ellenére hogy csak a rendszer lenne rajta érdemes beruházni rá? Sokat lökne egy olyan konfigon aminek a rendszere most egy Samsung 850 evo 120gb-oson van?
Ez is ugye ssd, de ugy olvastam hogy az m.2-es sokkal jobb tőle.
Mi a véleményetek?
m.2 -es foglalat megléte esetén se sokat hozna.
Az alap rendszered most is gyors mivel SSD -ről megy.
Véleményem szerint ha HDD -ről váltanál rá, akkor igen.
De SSD -ről már nem, mert annyit nem hoz, amennyibe kerül.
Max a gyakran használt játékoknak lenne érdemes, hogy azok töltés is gyorsabb legyen.
"De SSD -ről már nem, mert annyit nem hoz, amennyibe kerül."
Mielőtt hülyeségeket írsz inkább olvasgass!
pl.: Patriot 3GB!/2,4GB! (nem bit, !!bájt!!) ár ~40E 240GB
kb 6-7x nagyobb sebesség mint SSD SATA3-n.
És, ha az árát nézed akkor nem kerül annyival többe mint a sebesség növekedés.
Igen, a max írás/olvasás lehet gyorsabb.
DE! Mikor és hogy fogja kihasználni? :-)
Jelenleg én csak szerver környezetben látom hasznát.
Annyira hogy van szerverem amiben 2 is van RAID 1 -be.
De ott is csak 10% -ban van kihasználva csúcsidőben. :-)
Csak a tisztánlátás kedvéért.
Én azért írtam, hogy megéri mert pl Én PS, access, CAD-re használom a gépet, és ott sokat jelent, pláne egy több száz mega esetleg giga fájl megnyitásnál.
-Persze aki csak játszik (bár ott is sokat jelent -betöltés), vagy csak böngészget, annak csak dicsekedni való.
Munkára, VPS-re nagyon is jó.
De nem írta a kérdező hogy pontosan mire kéne neki.
Szerintem egy átlag felhasználónak egy 850 Evo SATA3-s SSD is több mint elég.
Persze komolyabb igénybevétel esetén valóban megéri, ahol nagyon számít az írási és olvasási sebesség.
Egyértelműen gyorsabb, és megéri az árát. én is egy 850 evorol váltottam 960 evora.
De szerintem csak akkor van értelme, ha már másra "nem tudsz" költeni. Nekem megvan már a 1080 TI, Ryzen 1700 stb... szóval fullos a gép. most jöt el, hogy az SSD is gyorsabb legyen. DE!! az a plusz 20 ezer amivel több az ssd, az pontosan semmivel nem gyorsította a gépem. Max ammyi, hogy online játékok hamarabb betöltenek (nekem battlefield 1 van az SSD-n és kb 3 másodpercel hamarabb a pályán vagyok mint mindenki más). Ha gondolgodsz, hogy jobb procit, vagy erősebb videokártyát vennél. akkor maradj a 850 evonál, és a feles pénz told abba, mert az érezhetően fog dobni a gép teljesítményén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!