Kb. mekkora ráfordítás kéne ennek a konfignak?
Sziasztok!
4 éves a mostani konfigom, akkor sem volt világverő csak egy gyenge középkategória. Sosem használtam többre mint az új Fifákra gaming szempontjából
.
Most szeretném kicsit felújítani. A cél az, hogy akár full low-on is, de stabilan elvigye a PUBG-t.
Mostani:
lap: Asrock FM2A75 Pro4-M
proci: AMD Athlon II X4 750K
vga:Sapphire 7790 1GB GDDR5
ram: Kingston hyperx 8gb ddr3
Ezt hajtja egy Chieftec CTG-500-80p táp.
Ami érdekes, hogy valaki azt írja i5-el is szaggat a játék, yt-n meg van egy videó, hogy 50-60 ezres konfiggal simán megy lowon.
Mit gondoltok mennyiből lehetne ezt összehozni? Nem új hardverekre gondoltam, hardverapro-rol simán összeszedem.
Gondolom a memória elég, esetleg egy amd fx8300-ra fejlesztés elég lenne? Vagy a videókártyából is jobb kéne?
Plusz ahhoz elég lenne még ez a táp, alaplap is tudná kezelni?
Nem nagyon vagyok már otthon a témában, ezért kérném rutinosabbak segítségét! :)
Videókártyát érdemes fejleszteni, mert az független a többi alkatrésztől, értsd: ha később új gépet akarsz venni, akkor abba is jó lesz. Ha procit akarsz fejleszteni akkor ahhoz kéne új alaplap is, meg ram, az meg már elég nagy összeg. a táp elég erős, nem hinném, hogy gondot okozna.
A fura teljesítmény pedig annak lehet az oka, hogy a játék még fejlesztés alatt van, ezért early access, ilyenkor még nem nagyon fordítottak időt a fejlesztők az optimalizálásra.
Igazából, azért nem öltem bele eddig a fejlesztésébe, mert az én elvárásaimnak tökéletes.
A jövőben sem tervezek mindig a legújabb játékokkal játszani. Amennyire időm engedi Fifázok, most a PUBG-t szeretném kipróbálni, azért gondoltam, hogy fejlesztek. Magyarán, ha nem vinné el lowon sem akkor nem fejlesztenék videókártyát sem.
Egy lehetőség, hogy videókártyát cserélsz. Vagy, fx helyett i5-öt veszel használtan, ha a ddr3 ramjaidat megtartanád, a haswellt ajánlom. Vagy eladod a procit lappal memóriával, és ddr4-es alapokból építkezel. A lényeg: A procit így is, úgy is cserélned kell majd, és nem utóbb, hanem előbb majd.
Mert ha most veszel erősebb vga-t, attól cpu igényesebb játékoknál (főleg multis) ugyanúgy cpu limited lesz. Viszont egy új kártyával előrébb leszel, és azért dobna a teljesítményen.
A pubg meg optimalizálatlan, ahogy írták elöttem fejlesztés alatt van még. Kemény vasakat is megizzaszt, kiüt.
8 gb memória viszont sok játékhoz még elég, de ugyancsak több játékhoz már annál több kell.
egy új vga-val pl gtx 750 ti, 660, 770 etc + ezzel a procival megcélozható a very low-low közötti beállítás szerintem fhd-n. De nem szuper élményt fogsz kapni inkább csak elfogadható 30-40 fps-t csúnya textúrákkal.
persze ez még nem egy teljes játék szóval ez ilyen marad egy darabig
Koszonom a valaszokat !
Akkor lehet nezek hasznaltan egy jobb videokartyat.
Abban tudnatok meg segiteni,hogyha az uj videokarival sem menne, akkor ehhez a laphoz meddig tudok fejleszteni procit? Nem vagyok otthon abban, hogy milyen foglalat mihez parosul.
Prociba nagyjából igen, kb ez a max! Ram még éppen elég hozzá.
A vga amúgy elég lenne a full lowhoz, csak a vram-ja nem, tehát sajnos a pubg-hez már cserélni kellene! Min 2gb-ra.
Nekem a 7850 2gb-s kártyán ment 1080p lowon normálisan játszható szintel. 750 ti 7850/70, gtx660/ti ha nem akarsz sokat költeni a gépre.
Vagy konkrétan még ezt éri meg pl: [link]
Koszonom!
Hardverapron nézek 25-35 körül egy erős vga-t a napokban.
A táp elég lesz?
Illetve még egy kérdésem van, procit van értelme fejleszteni athlon x4 880k-ra vagy nem számítana sokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!