Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik PC konfiguráció?

Melyik PC konfiguráció?

Figyelt kérdés
Szeretnék 300000-ért egy spéci gépet.Azért a napi 15 órás használatot elbírja,ne kapjon kék halált egy erősebb játéknál,azt elvárom.Valami konfiguráció operációs rendszerrel?

2017. szept. 22. 17:53
 1/2 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Nagyon régen raktam össze számítógépet erre az oldalra. Akkor épp a 6. generációs intel procik mentek nagyon. És mindenkinek azt spameltük, hogy várjon a Ryzenre, most lehet, hogy megpróbálok összedobni neked egy konfigot ennyiért. Nem lesz a legjobb, de megpróbálom átgondolni.

Tehát, kell neked egy PC 300.000 Ft-ért ami teljesen ésszerű, pár évig használható renderelésre, játékra és munkára úgy, hogy rengeteget fog futni :D

Leírom a gondolatmenetemet, hogy értsd, mit miért csinálok.

Tehát keresünk egy platformot, én most AMD AM4-et választok, az r7 1700 8 magos AMD processzort gondoltam bele, ami 90.000Ft.

Ehhez válasszunk egy jól felszerelt középkategóriás alaplapot. Én nem szeretem az ASUS-t ezért személyes perverzióból egy Gigabyte alaplapot választok méghozzá a GA-AB350M-Gaming 3 deszkát. Az ára 27.000 Magyar forint.

(Netán elgondolkozhatsz még az MSI B350 PC MATE termékén is, de ez BIOS frissítés nélkül elég halott :( )

Ehhez kell neked legalább 16GB-nyi RAM. G.SKILL 16GB Aegis DDR4 2400MHz CL15 F4-2400C15S-16GIS 42.000Ft.

Kell a gépbe egy SSD és egy Vinyó

SSD-nek: KINGSTON 120GB SSDNow UV400 SATA3 2.5" 19.000Ft

HDD-nek: SEAGATE BarraCuda 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 ST2000DM006 20.000Ft

Gondolom ha ennyi pénzt szánsz PC-re egy ideje már gyűjtöd és az előző vasad nem igazán látott SSD-t, első ilyen meghajtónak az SUV remek ugródeszka. A vinyó azért Seagate mert WD Blue-t low budget gépekbe ajánljuk mivel lehetne megbízhatóbb is. Eddig 198 ezer Forintnál tartunk. Kell egy kuckó, egy táp és a többit eltesszük VGA-ra oké?

Háznak legyen mondjuk: ENERMAX Ostrog Lite fekete 10.000Ft

Tápegységnek meg: Fractal Design Integra M 450W 20.000Ft

Ami azt jelenti, hogy marad 72.000 Ft a továbbiakra. Na én megmondom az őszintét. Ide egy 1070 nagyon jól mutatna. De hát nincs annyi úgyhogy marad a GTX1060... Abból is a 3GB-os (Ahogy Ádámunk mondotta egykoron 1060 Light Edition)

én beleszerettem a Palit GTX1060 3GB GDDR5 StormX-ébe mert olyan kecsesen hosszú, nem túlbonyolított, kedves egyventillátoros kompakt cumó. És itt vagyunk 300-nál. Rendszer nem kell, tegyél rá törtet :DDD

2017. szept. 22. 21:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2017. szept. 22. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!