Frissen vásárolt GTX 1050 Ti videokártyámon DVI-D, Display Port és HDMI bemenet van. A monitoromhoz sajnos pedig csak egy VGA kábel. Hogyan tudom összedugni?
Azt jelenti,hogy a DVI csatin csak digitális jel jön ki,ezért nem működik az analóg vga monitorral.
Ezért kell HDMI-VGA átalakító.
És akkor most csak DVI kábeled nincs, vagy a monitoron sincs DVI bemenet? Ha van, akkor vegyél egy (dual link) DVI-D kábelt.
Ha nincs, akkor próbálkozhatsz "átalakítóval", ami ez esetben nemcsak egy egyszerű átalakító, hanem egy passzív adapter, de a kártya kimenetét sajnos nem arra találták ki, hogy egy ilyet is ellásson árammal, szóval úgy vedd meg az átalakítót, hogy nem minden esetben szokott működni, legrosszabb esetben túlterhelheti a kártyát is. (Persze mindez nem gond olyan adaptereknél, amiknek külső áramforrásuk van, de azok sokkal drágábbak.)
Sajnos a mai videokártyákon szinte csak digitális kimenetek vannak, egyes monitorokra viszont továbbra is csak analóg (VGA) bemenetet tesznek.
ma 09:48
A DisplayPort és a HDMI is csak digitális. Éppenséggel a DVI-ből létezik analóg/vegyes változat (DVI-A, DVI-I), bár a videokártyákra valamiért már nem tesznek ilyet.
"ma 09:48
A DisplayPort és a HDMI is csak digitális. Éppenséggel a DVI-ből létezik analóg/vegyes változat (DVI-A, DVI-I), bár a videokártyákra valamiért már nem tesznek ilyet."
Én ezt vágom, mégis az eladó tanácsára display-VGA átalakítót használok, és minden rendben nálam. Vagy nem tesz jót a kártyámnak?
ma 11:49
Passz, még nem hallottam olyat, hogy valakinek ténylegesen kiégette a kártyáját, de rendeltetésszerűtlen használatnál ugye mindig van kockázat. Ha a DP több áramot ad, akkor tényleg azt érdemes használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!