Videókártyánál számít a gyártó?
Most készülök új gpu-t venni csak nem tudom
hogy van e valami számot tevő kölönbség a gyártók között?
Leegyszerűsítve:
A gpu-t mindig ugyan az a cég gyártja. A hűtést szokták külsős gyártók fejleszteni, néhányál más monitor csatlakozók vannak, sokszor számít az is hogy hány csatlakozó kell a kártya árammal való ellátásához. És persze minimális sebesség különbségek is vannak attól függően hogy milyen a hűtés és mennyi áramot fogyaszt, de ezek annyira nem nagy különbséget szoktak jelenteni, csak pár fps-t
nagyrész kimenetek ugyan az
ventilátort gyártok saját maguk csinálják
asus, msi, Gigabyte ajánlom
gigabyte kártyák hamar felmondják unalmast
Olyan rettentő sokat nem számít. Ahogy előttem írták hűtésben, kimeneti portokban (pl.: HDMI, DVI, VGA csatlakozók) számában, illetve elérhetőségében valamint a garanciában vannak lényeges különbségek. Illetve minden gyártó készít eltérő órajelű modelleket, ami azért eredményezhet (apróbb) különbségeket. A szoftveres támogatás is lehet eltérő, de nem jelentős a különbség itt sem.
Én személy szerint a Sapphire modelljeit részesítem előnyben, de jelenleg pl. MSI kártyám van és ez is tökéletes.
Szerintem ne az alapján dönts, hogy ki gyártja, hanem az ár és a felszereltséget nézd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!