Felhúztam az X5460 processzoromat 4Ghzre, de a gyári Intel hűtő gyenge. Milyet ajánlotok?
azt elfelejtettem írni hogy 775ös foglalatú..
Az alaplapom Gigabyte EP43C DS3 DDR3 1600as ramokkal.
Egyelőre egy nagy fordulatú asztali ventilátor segíti a hűtést nagy teljesítménynél.. :)
Hát először is miért vettél szerver processzort? Virtuális gépeket futtatsz? Ahhoz meg miért kellett felemelni az órajelét? Sok értelme nincs (max. annyi, hogy elmondhatod, hogy felhúztad 4GHz-re a procid).
Egyébként pl. a Corsair H50 jó hozzá (vízhűtéses).
#3 Feltételezem te is tudod, hogy a 771-es Xeon procik sokkal olcsóbban mennek mint a 775-ös Quad-ok (pl Q6600 árban kapsz egy Q9550/9650-nek megfelelő Xeon-t), sok szenvedés pedig nincs velük és máris használhatóak 775-ös lapokban.
Van egy olyan sejtésem, hogy a kérdező is pont ezért vett Xeon-t, mint ahogy sok más ember is.
#4-es jaja sokkal olcsóbb, mint egy gagyi Core2-es proci:
[link] ...vagy mégsem? Mindegy, végülis nekem mindegy, hogy ki mit vesz meg. A kérdésre válaszoltam, csak max. volt egy kis észrevételem.
Könyörgöm, ki az aki ilyen ezeréves cuccokat webshopokban keres? Azért gondolkozzunk már kicsit.
köszi mindenkinek!
nah lecseréltem a gyári Intel hűtőt Scythe Mugen-ra, és öcsém 4gigahercen 97 fokról 69re hűti!!! :))
az még elfogadható hőérték? egyébként ennek a Xeon 5460-nak mennyi a max hőbírása?
valahol olvashattam még hogy 120fokig üzemképes?
#2. 5ezret szántam rá.
#3. olyan szerkesztő programot használok, aminél az órajel számít.. ha pl. 3.16on szerkesztettem, akkor a felsőérték 90% körül volt, de 4GHz csak 60-65% megy! és ez a nem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!