AMD Ryzen vagy Intel Coffee Lake?
Sziasztok!
Nem sokára megjelennek az Intel Coffee Lake processzorai.
Gép építés előtt állok, és nem tudom melyik lenne a jobb választás. Eddig Ryzen 5 1500X-ben gondolkodtam, de most megnézegetve nem tudom nem jobb döntés-e az Intel? Nyilván még nincs teszt, meg benchmark, de akik értenek hozzá, azoknak már csak van egy kép róla, hogy mire lehet számítani.
Valamilyen szempontból a Ryzen még mindig erősebbnek tűnik.
Pl. i5 8400-hoz mérten.
6 mag, 6 szál, 2.8-3.8GHz, 9MB Cache
1500X pedig:
4 mag, 8 szál, 3.5-3.7GHz, 16MB Cache
FullHD játékra építeném majd a gépet, munkára nem.
Érdemes várni még a vásárlással, vagy vehetem a Ryzent? Vagy tök mindegy melyiket veszem, mert FullHD játék esetében nem lenne nagy különbség?
Ryzen vagy coffelake. Skylake nem érdemes. Nekem egy 1600-am van, ami 6 mag 12 szállal, és tapossa a 7700K nyomait, ami kb duplájába kerül, és csak 10-12%-al tud többet felmutatni. viszont FullHD-ben mindegy, hogy most 90 vagy 110FPS-el fog menni a játék. Coffe lake túlárazott lesz + új alaplap is kell majd hozzá.
Továbbra is tudom ajánlani a Ryzen-t, nekem egy 1080 TI-vel lazánb kihajtja a 4k TV-met 70-90 FPS-el. úgyhogy a procival semmi gond, és olcsó. hozzá kaoptt hűtővel 3.7 GHz-en halkan teszi a dolgát. Mellesleg az alaplapok is kedvezőek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!