Hogy telepítek WINDOWS10et egy gépre amin Ubuntu van?
Figyelt kérdés
Nincs sok tapasztalatom Linux-szal, de vettem egy gépet, egy windows boot DVD-t de a gépen már volt ubuntu telepítve. Olvastam egy csomó angol irodalmat de mindenki "DUAL BOOT"-ot akar, én viszont teljesen helyettesíteni szeretném. Köszi előre is2017. szept. 12. 18:30
1/2 anonim válasza:
Valószínűleg mindent ugyanúgy kell. Ha egy bootolható eszközt, teszem azt egy wintelepítőt létrehozol akkor be kell állítanod a bios-ban, hogy arról bootoljon. Ha arról bootolt, törlöd az összes partíciót, leformázod NTFS-re és mehet az install.
2/2 anonim válasza:
Ami még esetleg probléma lehet: UEFI vagy BIOS. Ha UEFI-t használsz akkor a partíciós táblát is meg kell változtatni MBR-ről GPT-re. Elméletben meg lehet oldani, hogy MBR partíciós táblával használd az UEFI-s gépedet, de akkor le kell mondani bizonyos funkciókról. A GPT azért is jó, mert 2TB feletti partíciókat is kezel. Ezt windows telepítő futása közben tudod megcsinálni ha előhozod a parancssort, utána nézel a neten megtalálod hogyan kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!