Mekkora és milyen tápot vegyek?
Sziasztok a kérdésem az lenne hogy milyen tápot vegyek ehezz a konfighoz kb olyan 7-8 ezrem van rá .
Cpu Intel pentium g4560
Hmmm. Egy konfig tudtommal nem csak egy procit tartalmaz. Az már inkább SoC, de az meg megint csak nem proci, csak részben, mind1, eltértem a tárgytól :D Ha magát a procit nézzük úgy tippelem egy 1050Ti mellett menne 8GB (vagy 16) rammal meg tárolókkal, esetleg SSD, HDD, valamilyen alaplap (gondolom b250-es). Elég egy minőségi 400W-os is ehhez, sőt, akár 350-es is. Biztosabb a 400W, ha meg később fejlesztés jönne szóba akkor meg akár 500-600W is. Amúgy 7-8ezerből nem biztos, hogy meglenne. Csak hogy a márkánál maradjak amit én is használok: Chieftec ELEMENT 400W (ELP-400S) - Összességében nem rossz, megvan a 80Plus bronze osztályzata amit meg tudsz nézni mit jelent. A 12V ágon szerintem elegendő áramot ad le ami a fontosabb. Az egyéb dolgaid, pl háttértár, optikai meghatjó ezek mennek az 5V ill. a 3.3V ágról. Többet dob a latba mennyit ad le 12V ágon és az szerintem stimmt. Nem találtam felhasználói véleményeket róla :/ Annyi még, hogy ez picit drágább, 9000Ft körül van. Viszont szokták mondani, hogy ez az alkatrész amin nem szabad spórolni.
Jómagam által is használt széria 500W-os változatánál egyel kisebb, 400W-os változata: Chieftec Force 400W (CPS-400S). Ez is elegendő lenne számodra röviden tömören, elég jó a táp maga. Erről már felhasználói véleményeket is találni a neten.
Egy jóval olcsóbb, megint csak chieftec: Chieftec Smart 400W (GPS-400A8). 9000Ft körül van ez is, megérheti. Javasolnék más márkát is, csak sajna nem tudok mert túl szűkös keretet adtál meg. Szerintem legalább ezek jöjjenek szóba amiket itt javasoltam ha tápot szeretnél ehhez a "konfighoz" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!