Lefagyott a számítógépem, most nem tud bootolni, nem talál operációs rendszert. Mi tévő legyek?
Először is, a konfig:
Asrock H61M-VG4
Intel I5 2400
Zotac GTX 760
Táp nem tudom...
3 winchester van benne:
120GB Kingston SV300 SSD
Samsung 500GB-os HDD 7200rpm, nem használom.
Toshiba 2TB-os HDD 7200rpm, ezt használom a gép háttértárának.
Lefagyott a gépem, mikor újra akartam indítani, azt írja, hogy nem talál operációs rendszert. Hát megnéztem uefi-ben, a 3 winchester közül csak egyet érzékel, az pedig a 2 terrás Toshiba, a többit nem. Viszont! Ha f11-et nyomok, hogy közvetlen kitudjam választani azt a drive-ot, amiről bootolni szeretnék, akkor mind a hármat kiírja, és be is tudok bootolni az ssd-ről. De akárhányszor újraindítom, nem talál operációs rendszert, és csak az f11-es kombóval tudok bebootolni, maga az uefiben (bios) nem találja, csak a 2 terrás Toshibát. Most mit tegyek, mi történt?
Mondok jobbat. Virtualbox? És akkor nem kell szenvedni az ilyen olyan multi bootokkal. Nem mintha az annyira nagy cucc lenne, de ugye a linux más fájlrendszert is használ mint a windows.
Tehát ha szeretnél más oprendszert is futtatni, én az oracle virtualbox-ot javasolom, így legalább az eredeti rendszered mindenféleképpen sértetlen marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!