Miért kapcsol ki a számitógép a bekapcsolás után 20-30 másodperccel?
Figyelt kérdés
Az a gondom hogy a számítógépem bekapcsolás után 20-25 másodperccel leáll. Azt gondoltam hogy tápegység gond ezért vettem újat, de igy is kikapcsol, kiszedtem az alaplapból amiit lehetett igy már csak alaplap (integrált videókártya) +proci+memória maradt, de bekapcsolás után igy is 20-30 másodperc után hibaüzenet nélkül leáll. Ha visszarakom a winyót akkor betölti a windowst de ugyanugy kikapcsol. A proci+ a hütö közötti szilikonzsirt is kicseréltem. (2 éves a gép és eddig semmi baja nem volt AMD X2 4600(gyári hütövel) + ASUS M2N +2G 800MHz memoria) Ha van valakinek tippje hogy mi lehet a gond segitsen. Elöre is köszönöm.2010. máj. 26. 14:54
1/3 anonim válasza:
Valószínűleg kiszáradtak az alaplapodon a kondenzátorok. Sajnos az alaplapokat maximum 1 évre tervezik.
2/3 anonim válasza:
Csipog is valamit?
Lehet valami zárlatos :s és ezért áll le.
Takarítsad ki a gépet, porszívózd ki belőle a port, a ventilátoroknál is.
Szedj ki minden perifériát és rakud vissza újra.
Nézd meg live cd-vel megy e . (Pl: UBUNTU, berakod a telepítő cd-jét és kipróbálásra mész)
Az első tippjénél nézd meg valamelyik elektrolit kondenzátor félpúposodót e? (ezek kis hengerek az alap lapon).
3/3 anonim válasza:
A hőmérsékleteket nézd meg biosból.
Ram csere esetleg, ha az se jó, akkor alaplap gáz.
De mivel nincs plusz ramod és alaplapod, így tök feleslegesen írom be.
Vidd el egy szerelőhöz, vagy hozd ide, 6ezer Ft-ért megnézem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!