Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » HDMI - VGA adapter nem működik?

HDMI - VGA adapter nem működik?

Figyelt kérdés

Helló!

Rendeltem egy PC összeállítást, hamarosan meg fog érkezni, de az a gond, hogy nekem csak VGA bemenetű monitorom van. HDMI nincs, és pillanatnyilag a tárcám azt nem engedi. Van egy adapterem, megpróbáltam így: beraktam a laptopba a HDMI részét, és a TV-vel összekötöttem VGA kábellel. Nem adott jelet, hiába volt HDMI-re állítva a kép. Próbáltam úgy, hogy a HDMI részét raktam a TV-be, és a VGA-t a laptopba, úgy se adott jelet. Úgy szeretném, hogy a videókártya HDMI portjába dugom azt a részét, a monitorba pedig a VGA részét. De most nem adott jelet, lehet hogy rossz, vagy én kötöttem be rosszul?

Ilyen adapterem van:

[link]

2017. szept. 4. 22:03
 1/9 lali51 ***** válasza:
Laptopba a hdmi-t tv-be a vga-tdugd és a tévét a vga-ra vagy pc-re állítsd.
2017. szept. 4. 22:13
 2/9 A kérdező kommentje:
igen, a probléma az, hogy fent írtam, nem működik.
2017. szept. 4. 22:15
 3/9 lali51 ***** válasza:
A TV-t ne HDMI-re állítsd!
2017. szept. 4. 22:24
 4/9 A kérdező kommentje:

Ha VGA kábel volt a TV-ben, akkor RGB üzemmódra volt állítva, ami a VGA kábelről bejövő jelet jeleníti meg.

Van egy DVI/HDMI üzemmód is, ami a HDMI jelet jeleníti meg. Mindkét esetben jó módra volt állítva.

2017. szept. 4. 22:26
 5/9 anonim válasza:
A HDMI digitális, míg a D-SUB (VGA) analóg. Ezt nem fogod megoldani egy szimpla kábellel.
2017. szept. 4. 22:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor mi kell még hozzá?
2017. szept. 4. 23:00
 7/9 A kérdező kommentje:

ez a vgam:

[link]

2017. szept. 4. 23:03
 8/9 anonim ***** válasza:
Ertem a problemad, es valoban mukodnie kene. Dsub - displayport atalakitok 2-4k kozott kaphatoak, arra valtanek ha lesz a vga-n DP csati, ezt tobb sikerrel gyartjak a kinaiak mivel nem fizetos licensz vedi.
2017. szept. 4. 23:05
 9/9 A kérdező kommentje:
megpróbáltam magát a laptopot összekötni egy monitorral (HDMI VGA) és sikerült! tv-n nem volt jó.
2017. szept. 4. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!