Hogyan kell BIOS-T frissíteni?
Acer RS880M05 alaplapom van biosba azt írja h product Veriton M430 ezt kelet beírjam acer oldalán és P01-B4 es bios fájlt találtam jelenleg P01-B3 van rajta letötltöttem itt van 3 fájl:
dosflash.bat
9B3A1049.ROM
AFUDOS.EXE
Csinálni kell bootolható pendrive-ot rufussal?
és utána rámásolni ezt a 3 fájlt és utána bios-ba mire kell nyomni?
Nézd, én még csak ezt az alaplapot se találom az Acer support oldalán.
Na most azért azt Te is biztosan tudod, hogy BIOS-t csak a gyártó oldaláról töltünk le, ugye?
A gyártó oldalán rajt szokott lenni útmutató is. Meg jellemzően windows-os tool is a frissítéshez.
UEFI esetén meg magából a UEFI-ből (bios) éred el a fájlrendszert, szóval onnét frissíthetsz.
Ez a DOS-os megoldás eléggé instabil ,de ha ragaszkodsz hozzá, tölts le valami pendrive-ra kidobható dos-t.... és lehet vele szórakozni, de nem én nem tenném.
Na várj, megvan nekem is, látom már
Ez a csomag kell neked, úgy látom.
Van benne readme is, hogy hogyan kell csinálni.
meg van windows-os része is. meg lehet próbálni
SZIGORÚAN rendszergazdai parancssorból...
De tudod, hogy ez rizikós dolog :)
Rendszergazdai parancssor: Jobbklikk a Start menüre, és lesz ott egy ilyen opció.
bat file-okat csak így futtass, mert simán windowsból nem fogod látni a parancsok kimenetét. (hacsak nem kódolsz bele egy pause-t a bat végére, nem fogod látni, mit dob vissza a batch fájl, mert a windows bezárja a parancssori ablakot.)
A bat fájl valósznűleg azért nem működött, mert nem rendszergazdai jogokkal indítottad. Meg ne próbáld azt, h jobb klikk és futtatás rendszergazdaként, mert ha nem látod a kimenetet, akkor komolyan tönkrevághatod a gépet....
Érdemes azt is tudni, hogy egy mai oprendszerrel azt az installert valószínűleg nem tesztelték. Márpedig ha nem Win10-ed van, akkor szégyelld magad!
Általában nem nagyon lehet elrontani semmit, mert ha nem kap hozzáférést a cucc, akkor nem is tud elrontani semmit. Ha meg kap, megcsinálja.
De tény, hogy a DOS-os megoldás kicsit biztosabb lehet.
A boot sorrendet EGYSZER állítod be. Hacsak nem cserélsz SSD-t, akkor ezt SOHA nem állítod át.
Ha más meghajtóról szeretnél bootolni, akkor indításkot behozod a Boot Menu-t, és kiválasztod hogy azon egyetlen alkalommal miről szeretnél bootolni.
Ez általában F11 vagy F12 billentyű nyomkodása indításkor.
DOS-ban nincs több user, csak 1 van, alapból mindenhez hozzáfér, szóval ott nincsenek ilyen gondok, mint rendszergazdai vackok.
De mindenképp meg kell említenem, hogy a BIOS frissítés elég kockázatos dolog olyanoknak, akik arra szorulnak, hogy itt a gyakorikérdéseken informálódjanak.
A szoftver angol üzeneteket fog kiírni, és ha nem érted őket, bajba kerülhetsz.
Ha meg tudsz angolul, akkor tele van a net információval...
Minden esetre sok sikert, és szívesen segítek a továbbiakban is, ha kérdésed van.
Csak szóltam, hogy ez rizikós kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!