Milyen digitális rajztáblát érdemes venni egy kezdőnek?
A Krita alapvetően egy rosszul optimalizált és szörnyen lassú program egyenlőre (ne érts félre, nem fikázom, én is azt használom :D). A Photoshop tört verzióival is vannak ilyesmi gondok, de persze nem feltételezem, hogy kalóz vagy.
Az általad említett rajztáblát nem ismerem, de nem lehet, hogy a számítógéped túl gyenge a nagyobb felbontáshoz? Nekem a Krita 7000px körül már észlelhetően fagy, az alatt majdnem"" simán megy.
Nekem egy Wacom Intuos CTL-480-am van, kis kezdő rajztábla, de csak jókat tudok magáról az eszközről mondani... Az updatekről kevésbé.
Amit nagyon szeretek benne, az az, hogy nem a táblagép, hanem a toll nyomásérzékelős, így amikor a tablet (így fogom írni, mert rövidebb) és a toll közé rakok egy lapot/füzetet/egyéb lap felületet, ugyanúgy szuperál, de mellette kapok egy hagyományos érzést, mint mikor lapra rajzolok, így nem mennek félre a vonalak, mert maga a tablet számomra nagyon csúszós.
A tableten 4, a tollon 2 gomb van, ami természetesen szabadon variálható opciókat nyújt, a tollban a hosszú lenyomásra/2 koppintásra is be lehet állítani különböző végrehajtandó cselekvéseket.
Elég stabil is, akaratlanul persze, de már 2x leejtettem kb. 1 méteres magasságból és tökéletesen működik. :D
A toll végére "radír" is jár, however, arról nem tudok nyilatkozni, mert másodkézből vettem már használtan, és nem volt meg. :/
Oh és a MyPaint is csak egy "összetákolt" program, Windowson szörnyű, de Linuxon jól működik, ha szereted, adj neki ott is egy esélyt. :)
A Krita viszont Windowson jobb, szóval inkább használj 2 oprendszert. :)
Remélem segítettem, ha lenne még kérdésed írj nyugodtan. ^^
Wacom Intuos Draw CTL490DW
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!