Miért nem ismeri fel a gépem az m.2 samsung 960 evo ssd-t?
A gépemet 1 hónapja tettem össze, ezek az adatok:
Asus prime x370 pro, ryzen 1600, asus 1080 ti, 1 tb wd. Eddig egy 850 evo volt bene működött is szépen. Most vettem hozzá egy 960 evot és nem ismeri fel a rendszer, se bios alatt, se win alatt.
Legújabb bios telepítve. Ha leszedem a samsung oldaláról az nvme drivert azt írja, hogy nincs bedugva. A 960 új, az alaplap kb 1 hónapos. Ötlet ?
Ha a bios nem ismeri fel, akkor mindegy, hogy hányszor és milyen rendszert teszel fel.
Másik gépbe próbáld meg, ha az felismeri, akkor a gépedben nem jó valami. Ha az sem ismeri fel, akkor 99% hardverhiba.
kicsit bütyköltem még a gépem, sehogy nem találta meg. viszont a BIOS-ban az M.2 csatlakozót maga ott van, mint a képen is látható:
Kicsi az esély, de így szinte biztos vagyok benne, hogy a samsung 960 evo hibásan jött meg. pedig ezekkel nemigen szokott lenni fizikai probléma. délután még megpróbálok egy korábbi (nem a legelső) BIOSt beállítani, hátha azzal nagyobb sikerem van.
Fizikálisan az SSD-n nem található semmilyen sérülésnek a nyoma. És a csatlakozó az alaplapon se mutat semmilyen sérülési nyomot.
Sata kábeleket áthelyeztem, és volt hogy kihúztam mindent, csak úgy bootoltam, de sikertelenül. Ha esetleg valakinek van még tapasztalata vagy ötlete szívesen veszem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!