Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ismeri fel a gépem...

Miért nem ismeri fel a gépem az m.2 samsung 960 evo ssd-t?

Figyelt kérdés

A gépemet 1 hónapja tettem össze, ezek az adatok:

Asus prime x370 pro, ryzen 1600, asus 1080 ti, 1 tb wd. Eddig egy 850 evo volt bene működött is szépen. Most vettem hozzá egy 960 evot és nem ismeri fel a rendszer, se bios alatt, se win alatt.

Legújabb bios telepítve. Ha leszedem a samsung oldaláról az nvme drivert azt írja, hogy nincs bedugva. A 960 új, az alaplap kb 1 hónapos. Ötlet ?

2017. szept. 2. 12:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Biztos nincs csatlakozási hiba?
2017. szept. 2. 12:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Biztos. Tegan kétszer, ma kétszer kiszedtem újra betettem. Bekapcsolt gépnél melegedik is. Csak nem látom. Újratelepíttettem most a rendszert, továbbra se jelenik meg a win vagy bios alatt. Kezdek hardwerhibára gyanakodni, pedig új minden.
2017. szept. 2. 12:27
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha a bios nem ismeri fel, akkor mindegy, hogy hányszor és milyen rendszert teszel fel.

Másik gépbe próbáld meg, ha az felismeri, akkor a gépedben nem jó valami. Ha az sem ismeri fel, akkor 99% hardverhiba.

2017. szept. 2. 12:34
 4/8 A kérdező kommentje:
sajnos egy ismerős sincs Debrecenben akinek olyan gépe van, ami beveszi a nvme kártyát, de délután veszek egy nvme adapter, és azzal letesztetelm. ha azzal se jó, könnyen lehet hardver hiba.
2017. szept. 2. 12:40
 5/8 anonim ***** válasza:
A legfrissebb bios van fent? Azt még megpróbálhatnád...
2017. szept. 2. 13:36
 6/8 A kérdező kommentje:
igen. legfriseebb a bios
2017. szept. 2. 15:21
 7/8 A kérdező kommentje:

kicsit bütyköltem még a gépem, sehogy nem találta meg. viszont a BIOS-ban az M.2 csatlakozót maga ott van, mint a képen is látható:

[link]

Kicsi az esély, de így szinte biztos vagyok benne, hogy a samsung 960 evo hibásan jött meg. pedig ezekkel nemigen szokott lenni fizikai probléma. délután még megpróbálok egy korábbi (nem a legelső) BIOSt beállítani, hátha azzal nagyobb sikerem van.

Fizikálisan az SSD-n nem található semmilyen sérülésnek a nyoma. És a csatlakozó az alaplapon se mutat semmilyen sérülési nyomot.

Sata kábeleket áthelyeztem, és volt hogy kihúztam mindent, csak úgy bootoltam, de sikertelenül. Ha esetleg valakinek van még tapasztalata vagy ötlete szívesen veszem :)

2017. szept. 3. 12:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Gyárilag hibás volt.... két másik gép sem ismerte (skylake rendszerek). Visszaküldtem a boltba, kültek úja, azonnal felismerte.
2017. szept. 14. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!