Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Uj notebook laggol, mi lehet...

Uj notebook laggol, mi lehet a problema?

Figyelt kérdés

Tehat napokban vasaroltam egy Lenovo Ideapad 110-et, netezesre, wordben valo dolgozgatasra, viszont azt tapasztaltam hogy meg a chromeban egy stream-et sem lehet vele nezni mert laggol. 2 OP rendszerrel is probaltam mar WIn10 és 8.1 viszont ugyan az a problema mind a kettonel. A notebook adatai: Intel N3060, 4GB RAM, 500GB HDD.

Nyilvan nem egy izmos gép de ugy gondoltam netezesre eleg, de ahogy tapasztalom meg arra sem. Erdemes lenne visszakuldeni garanciaba?

2017. szept. 2. 10:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Linux mintet rá, vagy XP-t... Win10 meg a 8.1 önmagában képes megenni 4 GB ramot.
2017. szept. 2. 10:48
 2/13 anonim ***** válasza:

win7 32 bitet tegyel ra

bar nekem 5 eves thinkpadom van 4gb rammal, ein7 64 bit, es tokeletesen mukodik

2017. szept. 2. 10:55
 3/13 anonim ***** válasza:

bar az enyemen win7 64 bit van, tokeletes...

win 8 felejtos, az bena rendszer

2017. szept. 2. 10:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Érdemes lenne Windwos 7 64 bittel is kipróbálni. Minden driver telepítve van és friss?
2017. szept. 2. 11:06
 5/13 coopper ***** válasza:

Szia.

Mi a helyzet a windows updatéval ?

Nézd meg a feladatkezelőben, hogy melyik folyamat az ami esetlegesen túlzottan használja a gép erőforrásait (CTRL+ALT+ESC : Folyamatok fül, CPU vagy CPU idő szerint sorbarendezve, CPU idő : Nézet - Oszlopok kiválasztása - CPU idő pipa) aztán a folyam neve után lehet tovább lépni :

Lehetséges variációk :

- Virus, új laptopon nem valószinű, de bármi megtörténhet (Viruskeresés / virusirtás)

- Windows Update : C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvc (tehát a folyamatkezelőben egy svchost nevezetű folyamat használja a legtöbb erőforrást)

Ha a Windows Update a hibás, akkor három lehetőséged van :

1. Újra regisztrálod a windows updatét pl: [link]

2. Kikapcsolod a windows updatét : https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..

3. Kikapcsolt windows update mellett manuális windows updatét használsz : [link]

Sok sikert.

Üdv.

2017. szept. 2. 11:23
 6/13 anonim ***** válasza:
proci gynege és kevés ram ... +4GB ddr3 kell laptop emoria
2017. szept. 2. 11:24
 7/13 anonim ***** válasza:

A celeron proci és az intel hd graphics együtt pont alkalmatlanok majdnem mindenre. Ha a vga driver rendben van, akkor ez ennyit tud.

Linux mint jó ötlet.

2017. szept. 2. 11:28
 8/13 anonim válasza:

Szerintem a stream lehet azért laggol mert nincsenek telepítve a driverek. Tehát a videókártya driver telepítve van?

Vezérlőpult - rendszer és biztonság - rendszer - eszközkezelő (bal oldali listában van)

Ha megnyitod és vannak felkiáltójelek akkor nincsenek a driverek telepítve.

A 4GB ram az bőven elég, a proci tényleg egy kicsit gyenge, gondolom a videókártya sem izmos, viszont egy streamet azért 480p-ben tudnia kellene fogadni.

Ha kell írj privátban.

2017. szept. 2. 11:35
 9/13 A kérdező kommentje:
Minden frissites, illetve driver fent volt. Most kiprobalom ezt a linuxot, hatha valami jo sul ki belole.
2017. szept. 2. 11:44
 10/13 A kérdező kommentje:
Ratettem egy Linux mintet, talan egy fokkal jobb de tovabbra is vannak akadasok a streamek es a videok pedig ugyan ugy nrzhetetlenek.
2017. szept. 2. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!