Uj notebook laggol, mi lehet a problema?
Tehat napokban vasaroltam egy Lenovo Ideapad 110-et, netezesre, wordben valo dolgozgatasra, viszont azt tapasztaltam hogy meg a chromeban egy stream-et sem lehet vele nezni mert laggol. 2 OP rendszerrel is probaltam mar WIn10 és 8.1 viszont ugyan az a problema mind a kettonel. A notebook adatai: Intel N3060, 4GB RAM, 500GB HDD.
Nyilvan nem egy izmos gép de ugy gondoltam netezesre eleg, de ahogy tapasztalom meg arra sem. Erdemes lenne visszakuldeni garanciaba?
win7 32 bitet tegyel ra
bar nekem 5 eves thinkpadom van 4gb rammal, ein7 64 bit, es tokeletesen mukodik
bar az enyemen win7 64 bit van, tokeletes...
win 8 felejtos, az bena rendszer
Szia.
Mi a helyzet a windows updatéval ?
Nézd meg a feladatkezelőben, hogy melyik folyamat az ami esetlegesen túlzottan használja a gép erőforrásait (CTRL+ALT+ESC : Folyamatok fül, CPU vagy CPU idő szerint sorbarendezve, CPU idő : Nézet - Oszlopok kiválasztása - CPU idő pipa) aztán a folyam neve után lehet tovább lépni :
Lehetséges variációk :
- Virus, új laptopon nem valószinű, de bármi megtörténhet (Viruskeresés / virusirtás)
- Windows Update : C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvc (tehát a folyamatkezelőben egy svchost nevezetű folyamat használja a legtöbb erőforrást)
Ha a Windows Update a hibás, akkor három lehetőséged van :
1. Újra regisztrálod a windows updatét pl: [link]
2. Kikapcsolod a windows updatét : https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..
3. Kikapcsolt windows update mellett manuális windows updatét használsz : [link]
Sok sikert.
Üdv.
A celeron proci és az intel hd graphics együtt pont alkalmatlanok majdnem mindenre. Ha a vga driver rendben van, akkor ez ennyit tud.
Linux mint jó ötlet.
Szerintem a stream lehet azért laggol mert nincsenek telepítve a driverek. Tehát a videókártya driver telepítve van?
Vezérlőpult - rendszer és biztonság - rendszer - eszközkezelő (bal oldali listában van)
Ha megnyitod és vannak felkiáltójelek akkor nincsenek a driverek telepítve.
A 4GB ram az bőven elég, a proci tényleg egy kicsit gyenge, gondolom a videókártya sem izmos, viszont egy streamet azért 480p-ben tudnia kellene fogadni.
Ha kell írj privátban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!