Miért nem a teljes lemezterület látszik a vincseszteremen?
Az jobb gépem elromlott, így a benne lévő vinyót átszeretném helyezni egy régebbi p2 számítógépbe.
A gép vinyója 10gb-os, és mellé mobilrackben szeretném elhelyezni a 120 gb-os vinyót.
Sikeres volt a behelyezés, sorrend is jó, és még látja is a vinyót.
De a 120 helyet csak 38-at kapok. Viszont látja mind a 120-at, csak 65-öt foglaltnak érzékelt. Ez azért érdekes mert előtte formáztam a lemezt (először gyorsformázással, a hiba észlelése után még egyszer simán is átmentem rajta).
Tudni kell, hogy a vinyón használt fájlrendszer a ext3, a linux fáljrendszere volt.
Hogyan tudnám megkapni mint a 120-at?
Hello,
nos nekem 2 tippem lenne: egyik hogy linuxba fel volt osztva akarva vagy akaratlanul vagy nem tudom, a lenyeg hogy probald meg meg 1x formatalni linux alatt es valassz ki olyan fajrendszert ami a windosnak is oke. Amugy ha jobban benne vagy a dolgokba es van kedved hozza nezz utana, mert van 1-2 modszer arra is hogy windows felismerje rendesen a linux fajlrendszeres particiokat. Ja es a masik 'tipp' , bar ez inkabb olyan kerdes fele: nem lehet esetleg hogy azert nem ismer fel annyit mert mivel P2-es a gep es regen az alaplapok nem ismertek fel 40 vagy 50 giganal nagyobb hard disket?
Igen, tényleg particionáltam a vinyót. December óta nem használtam, és azóta elfeledkeztem róla. Nos megpróbálom ntfs-re alakítani a fájlrendszert.
Igen én is hallottam erről a problémáról, hogy nem ismer fel nagyobb vinyókat.
Megpróbálom amit mondtál, és megnézem, hogy célra fog-e vezetni.
A merevlemezemen két partíció van, a 30 Gb látja, a nagyobbat nem. Linux alatt is foglaltnak látszik a másik partíció. Úgy ahogy az első hozzászóló mondta, biztos az alaplap a hibás.
Win alatt megnéztem hd sentinellel, és ott látszódik hogy a vinyó hamarosan meg fog halni.
5 évet használtam rendszer lemezként minden gond nélkül, és most derült ki hogy 19%-os a kondíciója, És tényleg nagyon túlmelegszik 65°C is.
Nem érdemes beleölni az időt, mivel az élettartalmi alig 40 nap.
Köszönöm a segítő készségeteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!