Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem a teljes lemezterüle...

Miért nem a teljes lemezterület látszik a vincseszteremen?

Figyelt kérdés

Az jobb gépem elromlott, így a benne lévő vinyót átszeretném helyezni egy régebbi p2 számítógépbe.

A gép vinyója 10gb-os, és mellé mobilrackben szeretném elhelyezni a 120 gb-os vinyót.

Sikeres volt a behelyezés, sorrend is jó, és még látja is a vinyót.

De a 120 helyet csak 38-at kapok. Viszont látja mind a 120-at, csak 65-öt foglaltnak érzékelt. Ez azért érdekes mert előtte formáztam a lemezt (először gyorsformázással, a hiba észlelése után még egyszer simán is átmentem rajta).

Tudni kell, hogy a vinyón használt fájlrendszer a ext3, a linux fáljrendszere volt.

Hogyan tudnám megkapni mint a 120-at?

2010. máj. 26. 08:07
 1/4 anonim ***** válasza:

Hello,

nos nekem 2 tippem lenne: egyik hogy linuxba fel volt osztva akarva vagy akaratlanul vagy nem tudom, a lenyeg hogy probald meg meg 1x formatalni linux alatt es valassz ki olyan fajrendszert ami a windosnak is oke. Amugy ha jobban benne vagy a dolgokba es van kedved hozza nezz utana, mert van 1-2 modszer arra is hogy windows felismerje rendesen a linux fajlrendszeres particiokat. Ja es a masik 'tipp' , bar ez inkabb olyan kerdes fele: nem lehet esetleg hogy azert nem ismer fel annyit mert mivel P2-es a gep es regen az alaplapok nem ismertek fel 40 vagy 50 giganal nagyobb hard disket?

2010. máj. 26. 09:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, tényleg particionáltam a vinyót. December óta nem használtam, és azóta elfeledkeztem róla. Nos megpróbálom ntfs-re alakítani a fájlrendszert.

Igen én is hallottam erről a problémáról, hogy nem ismer fel nagyobb vinyókat.

Megpróbálom amit mondtál, és megnézem, hogy célra fog-e vezetni.

2010. máj. 26. 14:16
 3/4 anonim válasza:
remélem sikerült. javaslom még a KILLDISC szoftvert is.
2010. máj. 27. 12:22
 4/4 A kérdező kommentje:

A merevlemezemen két partíció van, a 30 Gb látja, a nagyobbat nem. Linux alatt is foglaltnak látszik a másik partíció. Úgy ahogy az első hozzászóló mondta, biztos az alaplap a hibás.

Win alatt megnéztem hd sentinellel, és ott látszódik hogy a vinyó hamarosan meg fog halni.

5 évet használtam rendszer lemezként minden gond nélkül, és most derült ki hogy 19%-os a kondíciója, És tényleg nagyon túlmelegszik 65°C is.

Nem érdemes beleölni az időt, mivel az élettartalmi alig 40 nap.

Köszönöm a segítő készségeteket.

2010. máj. 28. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!