Adott egy ASUS P5GZ-MX alaplap, és nem tudom, hogy el tudna e kezelni 2GB RAM-nál többet?
Megnéztem az AIDA-val és itt a memória tömbök alatt a rendszermemóriánál max memória kapacitás 4GB-ot ír --> [link] <-- itt látható is.
De viszont az Északi híd alatt a maximális memória mennyiségnél 2GB-ot ír --> [link] <-- Nem tudom, hogy ez a max memória mennyiség 1db SLOT-ra vonatkozik e vagy a lapon lévő összesre. Mert a tömbök az biztos, hogy az összesre hiszen többesszámba van téve, hogy tömbök. Ebben kérném segítségeteket, mert nem tudom eldönteni és kipróbálni sem tudom, de ha valaki megerősítené nekem, hogy kezel e 2gigánál többet akkor viszont már beruháznék rá.
A válaszokat előre is köszönöm!
A leírás szerint 2GB a max. amit kezelni tud.
Chipset:
Intel® 945GZ / ICH7
Front Side Bus: 800/533MHz
Memória: 2 x DIMM, maximum 2GB, DDR2 533/400 MHz, non-ECC, un-buffered, Dual channel
Azért, mert annyi. Leírtam már egyszer, de.... Egy slot. max 2GB--->kettő slot max 2x2 GB, azaz 4 GB DC-ben, ezt nem lehet máshogy értelmezni.
Dual-channel memory architecture
2 x 240-pin DIMM sockets support up to 2GB of
unbufferred non-ECC 533/400 MHz DDR2 DIMM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!