Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Újraindításnál miért kapcsol...

Újraindításnál miért kapcsol be lassan a gépem?

Figyelt kérdés

Csak újraindításnál csinálja a következőt: Bekapcsolásnál bejön a windows logó, töli, majd fekete képrenyő tölti vagy 5 percig, aztán bejön az üdvözlő képernyő 10 percig tölt, aztán mikor megjelenik a háttérképe, vagy 5 perc mire úgy beáll a gép, hogy lehessen használni.

Viszont ha reggel bekapcsolom a gépet 1 perc és bekapcsol a gép. Csak újraindításnál csinálja ezt.

Most tervezem újratelepíteni, de van egy PATA IDEs 200 GB os Samsung winyó, csak nem tudom hogy lassabban fog e bekapcsolni :(

2017. szept. 1. 10:57
 1/6 Dongaben ***** válasza:

Akkor ez egy Kb. 15 éves gép? Milyen konfig, és rendszer? (Ezt jó volna tudni a válaszhoz.)

Egy alapos takarítás préslevegővel, pasztacsere a procinál. Szoftveresen: HDD ellenőrzése (Pl. HDSentinel-el.), Szoftveres tisztítás (Pl. CCleaner.), Töredezettségmentesítés, Illetve a felesleges Windows szolgáltatások letiltása.

Ezeket érdemes kipróbálni.

2017. szept. 1. 11:32
 2/6 A kérdező kommentje:

Miért lene 15 éves gép? Windows 10 van a gépemen.

Proci: Intel Core 2 Quad Q9400

Ram: 4GB

HD sentiel serint mind 3 winyó 100/100 as, a rendszer vinyó a Seagate az 50 fokos :O

2017. szept. 1. 12:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Alaplap ASUS P5KPL AM SE
2017. szept. 1. 12:04
 4/6 Dongaben ***** válasza:
A "van egy PATA IDEs 200 GB os Samsung winyó" miatt gondoltam... Nem tennék erre a gépre Win 10-et. Inkább 7, vagy max. 8-at. Tapasztalatból mondom, hogy a Win 10, a régebbi hardvereknél nagyon "fura" dolgokra képes... Win 7-re még 2020-ig van támogatás, ha jól tudom. Ha úgy is újra telepítesz, akkor inkább NE Win 10-et. Ez persze csak a magánvéleményem.
2017. szept. 1. 12:19
 5/6 A kérdező kommentje:
win 7 ttel az a bajom, hogy folyton benyel vírust, hiába frissítem amit a Microsoft kiad frissítéseket, használok vírusírtót, folyton benyel valamit, multkór pl a Zsarolóvírust nyerte be és az összes adataimnak löttek :(
2017. szept. 2. 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Szükség volna egy ssd-re. A rendszer nagyon dolgozik, illetve dolgozna a háttértárolóra, mivel annak lassú a sebessége az esetedben, így ez mindent megmagyaráz
2019. márc. 5. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!