A külső merevlemezek hogyan műkőnek pontosan? Kb úgy működik mint 1 pendrive? (nem nagyon értek az ilyenekhez)
Tisztelt Kérdező!
A külső merevlemez (hasonlón a belsőhöz, amit az asztali gépekben vagy notebookban használnak) mágnesesen rögzíti az általunk bevitt adatokat. A pendrive (flash memory) digitálisan: alapvetően félvezetőkkel rögzít. A végeredmény, az adattárolás ugyanaz.
Az időben való hosszabb tárolás napjainkban a mágneses rögzítés mellett szól, ezért van az, hogy háttértárként, értékes anyagok megőrzésére a merevlemezeket (winchestereket) ajánlják.
Üdvözlettel! János
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon hasznosak voltak :)
1tb -osokból milyent érdemes venni 10.000-20.000Ft körül?
A választás mozgástere nagyon leszűkül azzal, hogy 1 terás lemezegységet akarsz a külső tokba tenni. Azok, amelyek támogatják ezt a méretet, első keresésre ezek: [link] . A többi tok csak ennél kisebb méretű lemezegységet tesz teljes méretében elérhetővé.
A lista első tétele nem tok, hanem dokkoló, ezért az valójában nem tartozna ide.
Csak egyetlen olyan látható itt, amely SATA2 sebességű lemezegységet is kiszolgál, az Inter-Tech. A vélemény szerint a szerelhetősége mechanikailag kicsit gyenge minőségű, de ez igazából nem nagyon fontos dolog. A gyártó műszaki leírása elárulja, hogy USB3 sebességű a külső csatlakozója, tehát az is elég gyors. A többi tok csak SATA sebességű, de szintén USB3-as, vagyis a sebesség maximuma tulajdonképpen ugyanaz. Ezek közül én az LC-Powert választanám, nekem van ilyen márkájú tokom, és nincs rá panaszom.
Abból indultam ki, hogy 2.5 inches lemezegységet akarsz beletenni. A 3.5-es lemezegységek mérete a hurcoláshoz már talán kényelmetlen, és kicsit sérülékenyebbek is.
Külső lemezegységet csak akkor érdemes venned, ha szállítani akarod, vagy ha biztonsági mentést akarsz rajta tartani. Az a mostanság elharapódzó szokás, hogy a külső lemezegységre telepített játékokat futtatják a gépen, nekem nem látszik praktikusnak, mert a sebessége nagyságrendnyivel rosszabb, mint ha betennék a házba egy SATA3 kábelre.
Köszönöm szépen :)
Igazából filmeket szeretnék rá tenni.
De lényeges hogy mozgatható legyen (ha másik gépnél szeretném használni)
Nézegettem blu ray lemezeket, de mivel majdnem 700gb -ról van szó így elég húzós lenne.
Szerintetek jó ötlet külső merevlemezen tárolni ekkora méretben filmeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!