Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Teljesítmény növelése hogyan?

Teljesítmény növelése hogyan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy régi gépünk. P3-as, 664 MHz, 128 MB rammal. Hogyan lehetne kicsit gyorsabbá tenni? Egyáltalán érdemes? Bár új gépre nincs keret most. Olcsóbb megoldásra gondolok. Netezésre használjuk csak, néha töltünk is le ezt-azt. És nem akarunk játszani sem a legújabb játékokkal. Köszönöm előre is a válaszaitokat!

2010. máj. 25. 06:18
 1/7 anonim ***** válasza:
En javaslatom beszerezni vagy 512 Ramot ha tudtok, mert az nem epp olyan draga. Az a baj hogy a 128 az picit nekem kevesnek tunik az Xp-hez es meglepodnek ha annal regebbi windowst hasznalnatok. Es errol meg eszembe jut, Ram vasarlas nelkuli megoldas, hasznaljatok Ubuntu operacios rendszert.
2010. máj. 25. 09:10
 2/7 MaXXeGee ***** válasza:
kedves előző... és kérdező, az 512-es SD ramok ára nem épp "kedvező" és megbizható forrást ahonnan beszerzed, sem épp könnyű, akkor még az sem biztos, hogy az alaplap kezelni fogja mert az 512sd nagyrészt már 133mHz-en mennek, a régi lapok nagy eséllyel csak a 66 ill 100 as ramokat kezeli. Igen jobb esetben a ram tudja a lassabb funkciót, de a p3 még egy érdekes széria. és sokat nem fog érni a dolog (hiába lenne 4-5-6ezer a ram), ha van egy öreg vinyó a gépben. szinte észrevehetetlen lesz a változás, mert mit dolgozzon fel nagyobb helyen, gyorsabban, ha nincs beolvasott adat? :) Nem tudom mennyit szeretnétek rá költeni. De talán ezzel az akciós ajánlattal jobban járnátok mint annak a tuningolásával. [link]
2010. máj. 25. 09:57
 3/7 anonim ***** válasza:

Én a Xubuntu operációs rendszert ajánlom neked, vagy akár egy még kisebb linux alapút. (pl. puppylinux vagy damnsmalllinux vagy ilyesmik. Keress rájuk a googleben.)

Ez a lehető legolcsóbb megoldás, de nem a legrosszabb. :)

A 128 RAM az nagyon kevés... ez a második, amit ajánlok. :P

2010. máj. 25. 14:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Vidd a géped egy PC bontóba talán egy ötöst adnak érte és vedd meg az ajánlott konfigot. Na de komolyan szerintem nem érdemes nagyon beruházni erre a gépre max. még 128Mb RAM és a linux sem tűnik rossz megoldásnak. Bár Windows párti vagyok azért elismerem a Linux előnyeit. Erre a gépre az való és a leírtak alapján a céljaitoknak tökéletesen megfelel.
2010. máj. 25. 18:19
 5/7 A kérdező kommentje:

2002-es XP fut a gépen. Megy rajta, bár naponta bepörög egyszer, s akkor bezár mindent. Kevés a virtuális memória. Ezért is gondoltam, hátha lehetne segíteni rajta egy kicsit. De ahogy látom, szinte egy véleményen vagytok itt, akik írtatok. Akkor lehet be kell ruháznunk egy új gépre tényleg. 5 ezerért sajnálnám azért, annál többet ér az, hogy a kisiskolás gyermekem játszik vele. Igaz ő is csak ritkán.

Ez amit itt belinkeltél 09:57-es, érdemes lenne megvenni?

2010. máj. 25. 21:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Amúgy laptop? Ha igen, akkor nem csak egy 5-öst kérhetsz érte... :)

Annyiért szerintem megéri azt megvenni, bár abban sem mai technika van...

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8..

Talán ez jobb, csak írnod kell neki egy emailt. 25000-et megér...

2010. máj. 26. 12:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Nem laptop. Asztali fekvő gép.

Arra jutottunk a férjemmel, hogy beruházunk inkább egy új gépre. Akkor jobban járunk biztos. Köszönöm szépen a hozzászólásokat! :)

2010. máj. 26. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!