Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bármilyen RAM-ot tehetek a...

Bármilyen RAM-ot tehetek a gépembe?

Figyelt kérdés

Szeretném bővíteni a PC-m memóriáját. Jelenleg 3 GB van benne.

Kérdés, hogy bármilyen típust beletehetek-e:

- Számít-e esetleg az alaplap vagy proci ilyen szempontból (kompatibilitás stb.)?

- Nem okoz-e gondot DDR2 vagy DD3 bármelyik altípusát (400, 667, 800, 1600 stb.) berakni?

2017. aug. 15. 22:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Lemerem fogadni neked csak DDR2 megy bele, de alaplapot nézd meg milyen és keress rá.
2017. aug. 15. 22:55
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Hát az a lényeg ha ddr2-es az alaplap akkor ddr2-es kell bele ha ddr3-as akkor ddr3-as kell bele ha meg ddr4-es ugyanígy
2017. aug. 15. 23:02
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg leírtad volna az alaplapod pontos típusát, nagyobb eséllyel tudnánk segíteni. Vagy titok?
2017. aug. 16. 06:53
 4/16 A kérdező kommentje:

Sajnos fogalmam sincs, milyen alaplapom van. Viszont: leszedtem a gép oldalát (meg kihúzgáltam az összes kábelt, ami nem is olyan egyszerű, mint az ember gondolná), s készítettem képet róla 3 részletben:

[link]

[link]

[link]

Remélem ezek segítenek.

Akárhogy is kerestem, nem láttam sehol DDR feliratot. Tudtok segíteni? Plesase!

2017. aug. 19. 10:57
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ebbe az alaplapba max 8 giga DDR3-as memóriát tudsz beletenni.

Itt van az alaplapod specifikációja, itt minden információt megtalálsz.

[link]

Gondolom, jelenleg 1 db 2 gigás és 1 db 2 gigás van benne. Ha nem akarsz rá sokat költeni, akkor az 1-es helyére vehetnél 1 db 4 gigást és máris megdupláztad a memóriádat. Vagy vehetsz 2 db 4 gigást és akkor egyből 8 gigád lesz. 1333-as jó lesz, mert az alaplap gyorsabbat nem kezel és azt is csak OC-val.

Memóriát használtan a hardverapróról vegyél.

Itt van a DDR3 memóriák linkje, itt válogathatsz:

[link]

2017. aug. 19. 12:38
 6/16 A kérdező kommentje:

Köszi 5-ös válaszadó! Teljes körűen informáltál!

Egyébként pont azt terveztem, amit írtál is: 4 GB-ot szeretnék tenni a 2 GB mellé.

Még két kérdés:

- mi jelent az, hogy csak OC-val kezeli az alaplap a memóriát?

- nem gáz, ha használtan veszem a memóriát? (Ha már használták előttem, akkor annak gyorsabban lehet baja, vagy előbb tönkremegy, mint egy új, nem?)

Köszi a választ előre is!

2017. aug. 19. 13:50
 7/16 A kérdező kommentje:

Tekintve, hogy DDR3-ból nem mehet a gépbe pl. 1600-as (meg az 1333-as is kérdőjeles), mit tudok tenni, ha nem írják ki, hogy milyen DDR3-as RAM-ról van szó (az eladó se tudja, se pedig a modulra nincs ráírva)?

Pl. ilyen esetekre gondolok:

[link]

2017. aug. 19. 14:28
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Na nézzük sorban a kérdéseidet

-az, hogy OC val kezeli az alaplap az illető memóriát azt jelenti, hogy az alaplap által kezeltnél gyorsabb sebességre is be lehet állítani. Ilyenkor nagy az esélye a kékhaláloknak, a fagyásoknak. Ezért a legjobb a legmagasabb sebességű OC nélküli memóriát tenni az alaplapba. A te esetedben ha jól emlékszem ez az 1333-as DDR3-as memória.

-Nyugodtan megveheted a használt memóriát, nagyon kicsi az esélye, hogy meg fog hibásodni. A lényeg csak az, hogy kompatibilis legyen az alaplapoddal. Én pl. ramot és processzort még újat soha sem vettem

-Rá van írva, csak ne így keresd, hogy 1333, vagy 1600, hanem az 1333-on olyan számot keress, hogy 10600, az 1600-on pedig 12800. Amit belinkeltél, azon is ott van a 10600-as szám, tehát 1333 mhz-es memória.

2017. aug. 19. 18:30
 9/16 anonim ***** válasza:
És én még annyit hozzátennék (mivel gondolom 32 bites rendszered van), ahhoz, hogy lássa az összes RAM-odat miután bepakoltad, 64 bitesnek kell lennie a rendszerednek.
2017. aug. 19. 19:37
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Valóban 32 bites rendszerem van. Tudok én ebből 64-est csinálni?

(Jelenleg két RAM van benne, s mindkettőt felismerte.)

2017. aug. 19. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!