Mostanában nagyon laggol a LoL, hogyan tudnám leellenőrizni hogy mi a hibás?
A notebookok túlnyomó részében nem tudod cserélni, mert rá van forrasztva az a kis kocka (GPU), amit vga-nak hívnak notinál.
Ez a típus nem az olcsóbb kategóriába esik, így talán lehetséges a cseréje, de akkor is figyelni kell mit tud befogadni, így este nem állok neki ezt kigyűjteni, nehogy rosszat írjak.
A lag internet probléma, így ha laggolsz, akkor rossz a vétel, rossz a router vagy modem, ezt a szolgáltatóddal kell megbeszélned.
Ha akadozik a játék, leesik az FPS az megint más kérdés. Ha eddig jól futott, most nem, meg kell nézni milyen hamar és mennyi ideig tart az akadozás, milyen rendszerességgel.
Így látatlanban azt mondanám poros a belseje, a ventilátor nyílások el vannak tömődve belül, nem jut ki a hő, ezért a gép lekorlátozza a procit vagy videokártyát, nehogy szétégjen/kék halált kapj, viszont a korlátozással azonnal esik a számítási kapacitás, ami okozhat akadást.
A másik opció, hogy telepítettél valamit manapság, ami terheli az op rendszert. Nézd meg mikor kezdődött az probléma és ha van program amit kb akkor raktál a gépre, tiltsd le, töröld le stb és nézd meg használt-e.
Így vaktában lehet ha nagyon jó felé tapogatózól, iszonyúan melegedik a laptop, általában a játék elején még jól megy, és még nem igazából volt kitakarítva, telepített alkalmazások nem lehetnek a hibásak.
Köszi a segítséget!
Szeirntem nagyjából 4-5 éve semmi karbantartása nem volt a laptopnak, megpróbáltam szétszedni, de egyik csavar fején a menet valahogy bevan törve, alaposan megnéztem, és azt képtelenség csavarhúzóval kivenni, így nem tudom szétszedni sem teljesen, és kivenni sem a ventillátort. Gondoltam leírom, hátha valami ötleted lenne.
Eddig amire gondoltam hogy lyukat fúrok a rácsra s felülről sűritett levegővel megpróbálom kifújatni a pórcsomókat, de nem gondolkoztam még el rajta alaposabban hogy mit lehetne tenni. Lehet hogy a csavart kikellene törjem, talán.
Mindenesetre hűtőtáskából a fagyasztókkal kicsit hűtöttem a processzort játék közben, s az FPS-em felment még 200-ra is. Szóval szinte biztos hogy ez a probléma.
Talán inkább egy szervizesre bízom a dolgot, de attól is félek kicsit. Megszerettem már ezt a Laptopot, nem akarok elválni tőle :D.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!