Miért kezdtek el újból terjedni a HD-Ready tévék?
Bármelyik üzletet vagy újságot nézem, roskadoznak a polcok az 1366x768-as felbontású tévéktől. Nem elég hogy még a sima HD-t se jeleníti meg pixelpontosan (hiszen az 1280x720), botrányos a képminőségük, ráadásul nem is olcsóak, alig kerülnek kevesebbe, mint Full HD-s társaik.
Ki találta ki hogy ezeket kell nyomatni? Kinek jó ez?
2017 van, a 4K-nak kéne terjednie, nem a HD Ready-nek. Hol élnek ezek? Ennyi a megmaradt régi panel? Vagy direkt pazarolják az erősforrásokat ilyen hulladék termékek előállításával?
Még ha fele annyiba kerülnének mint a Full HD, talán lenne kis értelme, de így mire jók?
Azt sem értem miért nem 1280x720-as az összes ilyen TV.
Úgy tudom, hogy az 1024x768-at szélesítette ki a szabvány.
Nade már az sem volt sehol szabványos felbontás a videotechnikában tudomásom szerint, csak a számítógépeknél terjedt el és volt menő úgy 2006-ig. De az se ma volt.
Bocs a kirohanásomért, de mélységesen felháborít, mikor ilyen szemétnek a gyártására pazarolják a vizet, kőolajat, ritka földfémeket és áramot, ahelyett hogy minimum tisztességes minőségű Full HD-s tévéket gyártanának.
Az lenne a pazarlás, ha azok is csak 4K tévét vehetnének, akik azt sem tudják mi az és tökéletesen elégedettek egy "HD Ready" készülékkel.
Ezt a fura felbontást mondjuk én sem értem.
Mert a szar gazdaság ezt követeli meg. A "hülye azért csak vagyok" szlogenű boltban általában a legtöbb ember bemegy, és némmá asszony, ez a tévé ócsóbb 5000 rel mint a másik osztán ugyan akkora meg ez is hádé.
Gyártási extra költsége elenyésző. Na meg azért kell a szart is termelni, hogy a jobbat drágábban eladd.
Hidd el a laptopoknál ez sokkal durvább. Az óriás gyártók képesek a csúcs 300 000 res lapotpokat, olyan kijelző panellel eladni mint a moslék, undorító szar kijelzőket raknak bele. A kicsi kínai meg a 30 000ft os tabletbe bele rakja a full HD IPS szép kijelzőt. Szóval árban már totál semmi extra, de kell a szar, hogy a jót drágábban megvedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!