Szerintetek megéri megvenni ezt a laptopot?
Alul írja a 2 laptopot, én a 150 ezrest gondoltam, de sokat hallottam, hogy az asusnak a kinyitókája gyakran eltörik, ezért félek megvenni.
Minimálisan játékokra elég. Friss kiadás, pontosabban a belsejére gondolok. 7. generációs i5 proci, dedikált (nem integrált) valamire is való videókártya. Annyi, hogy a 8GB-os verziót válaszd, az éri meg jobban. Legalábbis ha egy min. szinten akarsz játszani mindenképp 8GB ram kellene neked. És ezek ugye már DDR4-es ramok mivel ehhez a generációhoz DDR4 ram jár. Legalábbis a 8GB-os verziónál csak is DDR4 ram jöhet szóba, itt van az a típus, az X556UQ: [link]
A másik: [link]
Valószínűleg a processzor miatt mindkettőbe DDR4 ram menne, de nem tudom. Utóbbihoz ír csak DDR3L ramot is, hogy az is lehet benne.
Dedikált VGA -s verzió megérheti.
165~170 között láttam máshol.
Nem rossz, de GTA5 meg Witcher 3ban nem vagyok biztos hogy vinné játszhatóan. Az U-betűvel fémjelzett intel processzorok harmat gyengék. És a VGA sem egy erős darab. Ha játszani szeretnél akkor egy 4-GB-s 960M-el és valamilyen intel i5-i7 Q vagy HQ-val fémjezlett processzorral szerelt gépet keress.
Netezésre, filmezésre elég, de játékra felejtsd el.
Szerintem akkor is gondold meg. Konkrétan erre a laptopra néztél tesztet ezekkel a játékokkal vagy csak a VGA-ra mondjuk?
Én saját tapasztalatból mondom, vettem annó 160ért egy laptopot, youtubeon láttam hogy milyen jól viszi a VGA a játékokat, aztán a valóságban a processzoron elhasal kb minden, még ha a VGA vinné is. Nekem annó azt mondták hogy az U-val fémjelzett i5-ös, kb egy középkategóriás normál i3nak felel meg.
Ezeknek a nagy előnye hogy keveset fogyasztanak, ezért is teszik bele a laptopokba, viszont komolyabb munka alatt már ledöglik.
Persze azóta nem kizárt hogy változott ez a széria is, de én pórul jártam vele. Azt tanácsolom hogy inkább fordíts rá többet, mert gyanítom nem két hónapra veszed hanem évekre. A laptopba már nem tudsz belenyúlni fél év múlva hogy kicserélj egy perifériát ha nem elég erős. Használtan pedig nagyon nehéz eladni és sokat buksz rajta.
Szóval szerintem vagy 180-200ért vegyél egy pc-t, vagy nyúlj mélyebben a zsebedbe és vegyél egy erősebb laptopot, hosszú távon meg fogod köszönni magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!