Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire lényeges, hogy az...

Mennyire lényeges, hogy az alaplapom által támogatott RAM-ot használjak?

Figyelt kérdés

ASRock FM2A55M-HD+ alaplapom van, van a hivatalos oldalán a gyártónak egy lista, amin fent vannak az alaplap által támogatott memóriák.

Viszont ez a lista tré, tehát halálkomolyan kb egyetlenegy olyat nem találtam rajta, amit jelenleg is lehet kapni belföldön és ami nekem is jó lenne.

Rájöttem, hogy a jelenleg használt memóriamodulomat sem támogatja, de mégis működik már évek óta.

Most terveznék venni még egy modult, de nem akarok felesleges pénzt kidobni. Valószínűleg az új is működni fog a régivel együtt, annak ellenére, hogy nincs fent a listán egyik sem? (1333 MHz lenne mindkettő)

2017. aug. 8. 13:12
 1/2 anonim ***** válasza:

Azért lényeges, mert elétérő RAM esetén nem tudják garantálni a problémamentességet.

Lehet nem indul el majd a gép, vagy sürün találkozol kék képernyővel.

2017. aug. 8. 13:20
 2/2 anonim ***** válasza:

A memória támogatási listában azok a RAM típusok vannak feltüntetve, amelyeket lepróbáltak a lapban. Természetesen más gyártók RAM-jai is mennek benne, ha az alapjellemzőik azonosak.

Van egy-két lap (pontosabban chipset) ami kényes a RAM-ra. De ez régebbi lapoknál és főként Intel chipseteseknél fordult elő.

2017. aug. 8. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!