Hogyan válasszak nyomtatót?
Nem igazán értek a nyomtatókhoz, otthonra keresek olyat, amivel tudok fényképkeket is nyomtatni, illetve egyszerűbb nyomtatásokhoz használni. Még kevésbé vagyok otthon a patronokban, és nem is találtam olyan összehasonlítást, ahol fel lennének tüntetve, hogy melyik nyomtatóba milyen patron kell, és az kb mire elég és mennyibe kerül.
Az árukeresőn néztem, de ott csak úgy lehet, hogy egy másik ablakban külön keresek az adott nyomtatóhoz tartozó patronokra, és ez így elég nehézkes.
Van esetleg valami olyan összehasonlító oldal, amit csak nem találtam meg? Vagy tapasztalat valakinek?
Köszönöm a segtséget előre is.
Attól függ, h mennyit szánsz rá. Illetve mennyi fényképet akarsz nyomtatni, mert 1-2ért havonta nem éri meg drágát venni.
Illetve ne lézer nyomtató legyen :) 50-60kért lehet már venni jót
Ha csak ritkán nyomtatsz, akkor arra figyelj, hogy 1-2 hetente mindenképpen nyomtass ki valamit, mert be fognak száradni a patronok és dobhatod el.
Nem fontos megvenni a drága gyári patronokat. Ugyanolyan jók az utángyártottak is és sokkal kevesebbe kerülnek.
Én személy szerint lézer párti vagyok, de ha fényképeket akarsz nyomtatni, akkor vedd meg a tintásat.
Minden nyomtatóba más fajta patron kell, így csak akkor tudod meg, hogy milyen patronra van szükséged, ha már megvetted a nyomtatót.
Az utolsó mondatodat komolyan gondoltad?
Mi a baj azzal a mondattal?
A kérdező nem írta, hogy milyen nyomtatót akar venni.
Nem akkor fogja megtudni, hogy milyen patron kell bele, ha már konkretizálta, vagy megvette a gépet?
Mert a "konkretizálta" szó nélkül az állítás helytelen volt.
De, hogy a Kedves Kérdező is tájékozottabb legyen:
Valahol (pl. Árukereső) kinézel egy nyomtatót (hogy milyen patron kell bele, azt a legritkább esetben írják oda) és utána a linkelt oldalon kikeresed a nyomtatót a pontos típus alapján. Ott lesz a gyári és egy-két utángyártott patron típusa és ára.
Természetesen más gyártójú és árú utángyártott is van. Azt meg a legegyszerűbb úgy megtalálni, hogy a patron típusára rákeresel a Google-ban.
Eléggé időigényes munka, de megéri...
így már tájékozódás közben is tudni fogja...
Még egy utolsó megjegyzés a #2 hsz.-hoz:
"Minden nyomtatóba más fajta patron kell,..."
Szerintem ez is téves. Van sok olyan patron, pl. ami 10-15 (vagy több, nem a pontos számon van a hangsúly) típusnak a megfelelője (természetesen, egy gyártón belül)
Mindezeket nem vitaindítónak írtam, csak hogy a Kérdező jobban képben legyen...
Nekem ilyen van, minden igényemet kielégíti:
Jó lenne tudni mennyit szánsz rá, mert akkor nem kezdünk el ajánlani 50 ezres nyomtatót, ha azt mondod, hogy 20k a top.
Nem tudom, mennyit is szánnék rá, lehet drágább is, ha jobb, persze azért 30-40-nél nem nagyon gondoltam többre. Keresgélek én is, csak kiábrándító, amikor már egészen tetszik egy nyomtató, és kiderül, hogy ha partont kell bele venni, az közel annyiba kerül, mintha vennék egy olcsóbb nyomtatót. Canon-okkal szimpatizálok egyelőre, aztán majd meglátjuk.
Érdekes az a tonerkereső oldal is, de együtt az se mutatja a nyomtatót és a patront, legalábbis amynnire eddig néztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!