Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Telepítés utáni disk boot...

Telepítés utáni disk boot failure re mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Most telepítettem a gépemet penrive-ról, és a telepítő újraindítását követően a disk boot failure fogadott. Előfordulhat hogy a probléma abban van hogy ahova rendszert telepítettem az egy logikai partíció? Jelentene ez akadályt?

Nyilván direkt akarom oda telepíteni, mivel az elsődleges partíciómon túl sok és túl fontos adatok vannak amiket nem tudok máshova rakni.

2017. aug. 6. 05:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Én mindég elsődlegesre telepítek, ilyet még nem is hallottam.

C-re nem rakunk úgy semmit mivel az a rendszer meghajtó.

2017. aug. 6. 07:43
 2/8 CspCsj ***** válasza:

Logikai partícióra is telepíthető bármilyen rendszer, - csak a rendszerindító része települ egy elsődleges partícióra.

Egy merevlemez van a gépben?

2017. aug. 6. 07:49
 3/8 anonim ***** válasza:

" csak a rendszerindító része települ egy elsődleges partícióra"

Pont ez a problémája, hogy nem tud új elsődlegest létrehozni mert a 4 már megvan. És ha ő nem tud többet létrehozni akkor a gép sem tud. Ez bizony lehet a probléma oka. GPT kéne vagy egy új vinyó...

2017. aug. 6. 08:26
 4/8 CspCsj ***** válasza:
Windows 10-et így nem próbáltam, de Windows 7/8 dual-boot esetén a meglévő aktív partícióra kerültek a rendszerindító fájlok egy külön mappába.
2017. aug. 6. 08:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Azt nem írta, hogy már van oprendszer a gépen. Akkor működne de ha ez lesz az egyetlen oprendszer akkor nem.
2017. aug. 6. 08:37
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. működik! A probléma megoldódott ha bár én nem csináltam semmit XD. mostanában csomó ilyen probléma van ami a semmiből szűnik meg :D, de a hátránya az hogy ha újra jelentkezik akkor ugyan úgy nincs a kezemben a megoldás :/
2017. aug. 6. 08:39
 7/8 CspCsj ***** válasza:

Minimum egy elsődleges partíciónak kell lennie. (talán utólag törölhető, de minek?)

Ha pedig nem aktív, akkor a rendszertelepítő beállítja.

Mennyi idős a merevlemez?

Talán bizonyos szektorai kezdenek "öregedni", - sajnos a rendszerindító szektorok (teljes) meghibásodása után a merevlemez "csak" adattárolásra lesz alkalmas.

2017. aug. 6. 08:55
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem idős és nem hiszem hogy lenne szextorproblémája, és amint mondtam a probléma megoldódott és sikeresen elindult az új rendszer.

100% hogy a régi rendszeren amikor létrehoztam a partíciót akkor logikai volt, mivel az egyik másik elsődlegesből zsugorítottam. Próbáltam átállítani többször pont azért hogy telepíteni tudjak, de nem sikerült. Most viszont hogy a telepítés sikeresen lezajlott így elsődleges partíció lett valamilyen csoda folytán.

2017. aug. 6. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!