Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a konfig jó lenne?

Ez a konfig jó lenne?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szeretnék gépet FEJLESZTENI. A jelenlegi gép specifikációi:

Proci: Intel Core 2 Duo E8500 3166mHz LGA 775

VGA: ASUS Radeon R9 270X OC 2GB

RAM: 2x2GB DDR3 1066mHz

Alaplap: Valami MSI, nem tudom pontosan.

Táp: FSP HYPER 600W

Amit szeretnék változtatni: Kicserélni a procit, alaplapot és a RAMot ezekre:

Proci: [link]

Alaplap: [link]

RAM: [link]

Melyik boltot ajánljátok, ami olcsó, és nem sz#rik a garanciára?

Ez a videokártya és a processzor jó lesz egymás mellé? Kihajtják egymást? Előre köszi a válaszokat :)

Kell majd BIOS-t frissíteni ennél a lapnál, ha ezt a procit akarom használni?

A 7. generációs procikon tényleg csak Windows 10 fut? Hackintosh vagy Linux nem? (nem mintha azt használnám, csak érdeklődök.)

UI: Kérlek, ne veszekedjetek, hogy az AMD Ryzen a jobb vagy az Intel!

2017. aug. 4. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:

Pedig mindjárt jönnek az inkább ryzen-ek!

Egyébként a konfig tökéletes esetleg ha nem drágább a ram ahonnan veszed (ajánlom aqua,ipon) akkor vegyjél 2400mhz ramot.

2017. aug. 4. 21:55
 2/9 anonim ***** válasza:
Tessék venni ryzent de azonnal! :DD Ez a proci egyébként vígan kihajtja ezt a kártyát ami most van neked. Ez mellé még egy 1080 is bemehetne, kihajtaná azt is. Egyébként jó a konfig, na persze nem időt állóbb egy ryzennél (nem vagyok fanboy), de jó. Kifejteném miért nem. Nézz gameplay-eket. A 4c/4t kombó bizony kezd kimerülni, azok a procik amik 4c/4t eléggé kihasználódnak az újabb játékok alatt, 50% felett min. vannak de van az jóval több is (70-90%). Nem véletlen jön a coffe lake több maggal (6c/6t 2 modell a többi HT-s). Nem véletlen 4 mag 8 szálas a Ryzen 5 szériából pár proci is meg 6/12-es aztán a Ryzen 7-nél meg már 8/16. :) Fejlődni kell. Persze mint mondtam elég, de nem időt állóbb. 2-3 évet adok és a 4c/4t felállás döcögni fog, a jelenlegi kaby lake meg ennyi idő múlva biztosan az új játékoknál.
2017. aug. 4. 22:36
 3/9 anonim ***** válasza:
Sőt, lehet sokat mondtam. Nem tudom, pontosan elég nehéz megtippelni. Munkára meg ez a proci már most nem jó, akarom mondani ár/érték arányban kékéknél is, piroséknál is van jobb kínálat. Ebben a tekintetben viszont a ryzenek a legjobbak szerintem a sok mag miatt.
2017. aug. 4. 22:39
 4/9 anonim ***** válasza:
egy r5 1400 47k nem lenne jobb?
2017. aug. 4. 23:09
 5/9 anonim ***** válasza:
#4 Itt most nem ez a kérdés. Ő választott már az elérhető kínálat ismeretében. Én is csak azt írtam le hogy jelenleg mennyin áll a vásár, jó-e nem jó-e (persze, hogy jó). Annyi, hogy nem időt állóbb. Ha neki így is megfelel akkor oké. Ha meg meggondolná magát még vehet ryzent, hisz választott de még nem szerezte be a cuccokat. Egyébként mivel nekem már adott a lap (ryzen előtt egy hónappal szereztem be) ezért nem váltok, sőt én is ezt a procit veszem majd a mostani G4400 helyett ami csak töltelékproci.
2017. aug. 5. 00:00
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor ezek helyett tudtok valami jobbat Ryzen oldalról? Nem tudom, hogy hanyas Ryzen kéne meg milyen alaplap, nem értek AMD-hez. Linkelnétek videót, amin látszik? És a videokártyát akkor egy ideig nem kell cserélni szerintetek? Egyébként a videokártya kicsit hangosnak bizonyul, de nem akarok újra költeni, jó a teljesítménye. Mivel lehetne kicsit "lehalkítani?" Új ház, mint mondjuk a Cooler Master Silencio?
2017. aug. 5. 10:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha maximális gaming élményt akarsz akkor a videókártyát is leválthatnád. Persze kiszolgál még, de szerintem nem árt leváltani. Utána néztem, a B350 vagy A320 lenne neked az ideális. Az árukeresőn az A320, B350 meg az X370 chipsetes lapok kaphatóak, utóbbi bármilyen mértékű tuningra, előbbiek meg sima felhasználásra. A tuning lapok, azaz az X370-ek 40 000Ft-tól kezdődnek kb. Ezért mondtam, hogy utóbbi kettő lenne ideális számodra. Ezen belül még sok minden lehet ami dönthet az alaplap választásban. Csatlakozók száma, típusa stb... 40 000Ft alatt, de min. 15 000Ft-tól kapsz AM4-es lapokat. Processzorból pedig a legolcsóbb is jó, X4 1400. 4 mag 8 szál. Van az intelnél is megoldás, leírom azt is. A jelenlegi kabylake i7-ek 4 mag 8 szálasok, de ha vársz a coffe lake-re ott jönnek érdekességek. Min. 6 mag 6 szál lesz még a leggyengébb model is. Egyébként 2-t kivéve az összes HT-s lesz, 6 mag 12 szál vagy 8/16. Szóval van/lesz alternatíva mindenhol. Alaplapban pedig gondolom intel oldalon kiismerted magad.
2017. aug. 5. 14:58
 8/9 anonim ***** válasza:

ÉÉÉS ismételtem magamat a Coffe lake-ről. Mind1, kétszer is le van írva biztos ami biztos. Kb ez a felállás most, ezek alapján dönts mit választasz. Az i9-et még meg sem említettem, mert az már őrültség volna.

Videók: https://www.youtube.com/watch?v=Mnl05WOKlPo -

ryzen 1400 vs i5-7400

https://www.youtube.com/watch?v=PZjHYM7zDiE -

ryzen 1500X (sima 1500 nincs) vs i5-7500

https://www.youtube.com/watch?v=O0oSYTP24rU -

ryzen 1600 OC vs i5-7600k

https://www.youtube.com/channel/UCueyCLPsCxjk1ZwtAmu6Gvw - Ez a csatorna ahonnan néztem ezeket a videókat. Látható, hogy bizony a ryzenben a több magból kifolyólag nagyobb a tartalék, kevesebb a kihasználtságuk mint az intel i5-öknek. Az i7-ryzen7 összehasonlításokat is megnézheted, de gondolom abban az árkategóriában nem fogsz nézelődni.

2017. aug. 5. 15:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Egy szellőzős ház tud rajta javítani valamennyit de teljesen nem oldja meg a problémát.NZXT Source 210 Elite vagy Raijintek Arcadia tele ventikkel.

CPU-ból jelenleg a Ryzen 5 1600 a legjobb választás, alaplapnak egy ASrock A320m Pro4 vagy B350m Pro4, ha OC is lesz akkor ASUS B350 Plus vagy MSI B350 Tomahawk.

Fut rajta Win 7 vagy annál újabb Win, Hackintos Ryzen esetén kizárt, Kaby Lake esetén még van remény ha van kedved buherálni.

A Linux disztro-k közül a Rolling Release-k, amik a legfrissebb kernellel rendelkeznek talán már képesek megfelelően kihasználni a legújabb "vasakat".

Boltnak én a Compker ajánlom.

AM4 alaplapoknál meg nem árt ha friss a BIOS, a RAM támogatás miatt.

A VGA és a CPU nem hajtják ki egymást...

FHD-n a Ryzen 5 1600 nyaral olyan 40%-on, az R9 270X meg 100%-n fog menni de ez ellen sokat nem lehet tenni, csak magasabb felbontáson és erősebb VGA-val.

2017. aug. 20. 23:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!