Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom eldönteni milyen...

Hogyan tudom eldönteni milyen játék fut el egy számítógépen?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ez az egyik kérdésem és még van több kisebb is.

Mi az a CPU?

Mi az a RAM?

Mi az a DX

Mi az a GPU

Ezt a részét értem , hogy összehasonlíttom a saját gépem paramétereit az adott játék ajánlott gépigényével. De annyi szám és adat van , és ezeknek nem értem a jelentését. És az utóbbi kérdésekben felsorolt dolgok adatait adják meg ilyenkor. Az értelems válaszokat előre köszönöm!

2017. aug. 4. 10:44
 1/5 anonim ***** válasza:
74%
Hány éves vagy? A Google-t tudod használni?
2017. aug. 4. 10:54
 2/5 anonim ***** válasza:
na dikházá idehe. agyad meg a gépadatjidatot a gepigeny.hún oszt majd kiirlya megyene
2017. aug. 4. 11:02
 3/5 anonim ***** válasza:
72%

Kérdésben a válasz.

De amíg nem nézel utána annak hogy mi micsoda, addig nem tudsz összehasonlítani

Hiába írná le bárki is hogy a VGA az a videókártya, azzal nem lennél előrébb, mert akkor meg azt kérdeznéd , hogy hogy tudod megnézni milyen vga van a gépedben. És ez igaz a többire is.

2017. aug. 4. 11:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

El kell merülni egy kicsit a hardverek világában, hogy megtudd ítélni. Sok adat van, de ez ilyen.

Mi az a CPU?

Processzor, pl. Intel G4560. Fontos a magok száma, órajel, de egyedül ezek az adatok sem érnek semmit. Pl. egy 2009-es Phenom II X4 965 3,4Ghz, lassabb mint egy alacsonyabb órajelű (Órajel a 3,4Ghz) ugyan úgy 4 magos, mai I5 processzor.

Mi az a RAM?

Memória vagy RAM... Általában elég a mennyiséget nézni, legtöbb játéknak elég a 4GB, de ma már egyre fontosabb, hogy legyen 8GB.

Mi az a DX

DirectX. Ma már nem akkora téma, a legtöbb játék futtatásához elég a DirectX11 amit már nagyon régi videokártyák is támogatnak. Újabb DirectX adhat jobb grafikát vagy teljesítményt. pl. a DirectX12 nagy újítása a jobb proci kihasználás, de hogy használd Windows 10 kell és egy olyan videokártya ami támogatja a DX12-t.

Mi az a GPU

Videokártyát szokták így rövidíteni. A legfontosabb a játékokhoz. Legjobb mindig játékteszteket nézni ha megakarod tudni a teljesítményét. pl. van egy HD7850 rákeresel és a listában látod, hogy a többihez képest milyen teljesítményt ad az adott játékban. Sok adata van, ma már fontosabbá vált a memóriája, pl. lehet venni 4GB-os vagy 8GB-os videokártyát, de önmagában nem ettől lesz gyorsabb, csak lesz hova tárolnia a videokártyának.

Előbb-utóbb ha sok tesztet olvasol, követed a hardvereket, kb. fejből ráérzel hogyan viszonyulnak egymáshoz a hardverek, mire lehetnek képesek egy adott játékban. Egyébként a gépigényleírások nagy része nem sokat ér, sokszor túloznak.

2017. aug. 4. 11:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat , 15 éves vagyok és tudom használni a googlet. Jó... így tudom hogy a CPU az processzor de ez mit takar? Az utolsónak pedig nagy köszönet , a másodikat meg nem értettem.
2017. aug. 4. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!