Gép beindul, de nem bootol be. Alaplap hiba?
Tegnap megérkezett az összerakott gépem. Raktam rá a drivereket, alaplap cd-je nem indult, arról nem tudtam telepíteni. Leszedtem így netről a dolgokat, s írta a weboldal (saját, eredeti oldala az msi nek), hogy a BIOS-t is frissítsem. M-flashel frissítettem is, de mikor betöltött, s újraindult, nem bootolt be. Azóta beindítom a gépet, beindul minden, de képet nem ad, s nem bootol be.
Alaplap: MSI B150M BAZOOKA PLUS
Garis minden, de így nem tudom megcsinálják e garanciába.
Bedugtam egy speakert, s jelzett mikor kivettem a ramot, szóval addig eljut a gép, de bootolásig már nem.
Jó lenne rájönni mi a hiba, hogy ha én nem is, de egy szerelőnek megmondjam mi baja, mert mivel garis nem mer hozzányúlni.
A bios frissítés rendben lement? Nem jelzett hibát?
Utána indításkor a DEL-t nyomva be tudsz lépni a bios-ba?
Ki tudod nyitni a házat? A garancia miatt nincsen leragasztva? Ha nincsen akkor esetleg megpróbálhatnád az alaplapon resetelni a bios-t. Ha le van ragasztva, akkor szívtál, mert minden pitiáner dologért szervízbe kell vinni.
Akkor lehet, hogy megszívtad.
Utólag könnyű okoskodni, de olyan égető szükség volt a bios frissítésére? Működött ez az alaplap.
Ezért veszek mindíg Gigabyte alaplapokat. Azokban duál bios van. Ha a bios megsérül a másodikból automatikusan újraírja a hibásat.
Annyi tudnék még javasolni, hogy próbáld meg gariztatni, de ne mondd meg, hogy mit tettél vele. Mondd azt, hogy bekapcsolás után nem indult el, nem tudod, hogy mi van vele. Ezután 2 lehetőség van. Az egyik az, hogy megállapítják, hogy mit csináltál visszaküldik a gépet és ugyanott vagy ahol most. A második az, hogy kicserélik garanciában az alaplapot, mert ők sem tudják megállapítani, hogy mi történt vele.
Szerintem egy próbát megér. Nem veszítesz vele semmit.
Azért javaslom ezt, mert én már csináltam ilyet. Az én hülyeségemből kifolyólag tönkrement egy garanciás alaplapom. Igaz majd egy hónapot vártam , de kicserélték, mert nem tudták megállapítani, hogy mi a baja, én meg nem mondtam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!