Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudtok nekem segíteni informat...

Tudtok nekem segíteni informatikában kábelek terén?

Figyelt kérdés

Na szóval kettő kérdésem lenne. Lehet hogy mind a kettő hülyeség de én nem tudom egyikre se a választ.

1. Kérdés: Van nekem egy switchem és routerem és ezt a kettőt összeszeretném kötni de nem vagyok biztos a szín sorrendben egyébként UTP kábelről beszélek. Én azt gondolom hogy ez lesz a helyes sorrend a kábelnek mind a két végén: Narancs-fehér, Narancs, Zöld-fehér, Kék, Kék-fehér, Zöld, Barna-fehér, Barna. Ti mit gondoltok erről jó lesz ez így?

2. Kérdés: Na hát ez meg még ennél is nagyobb hülyeségnek fog hangzani. Rendeltem a neten néhány RJ45 csatlakozó véget de még nem csináltam velük semmit még nem krimpeltem meg őket meg semmi. Na és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy nem bírtam a csatlakozó végeket bele dugni se a switch-be se a router-be. És nem tudom hogy így normális-e vagy nem ennek így kell lenni krimpelés után ez bele fog menni az eszközökbe?

2017. aug. 3. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
2017. aug. 3. 17:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Én ezt értem meg ezt én is meg találtam amit elküldtél. Csak azt nem tudom hogy a routerre és a switchre melyik a jó. Az egyenes kábel vagy a kereszt kábel? Szerintem a kereszt de a neten inkább olyan videókat találok ahol egyenes van akkor melyik a jó? Plusz a másodikra még mindig nem találtam meg a választ. Help me!
2017. aug. 3. 18:03
 3/5 anonim ***** válasza:

1. A routerre és a switch közé megy a kereszt kábel.

sorrend: Zöld-fehér, Zöld, Naracs-fehér, Kék, Kék-fehér, Narancs, Barna-fehér, Barna

2. Az utp kábel készítésénél figyelnünk kell a helyes színsorrendre. A helytelen színsorrendben bekötött kábel jelkésleltetést, áthallást és egyéb zavarokat okozhat.

Első lépésként távolítsuk el a külső borítást a kábel végéről (max 12mm hosszon). Ezt a krimpelő fogóval könnyedén elvégezhetjük.

Ezek után igazítsuk el a 4 érpárt a helyes sorrendben. Amennyiben valamelyik hosszabb, vágjuk csak méretre, hogy egyvonalban legyenek.

Ha megvan, fogjuk meg az RJ45 csatlakozót (UTP csatlakozó) és a pöcökkel (kicsúszás gátló) lefele, dugjuk bele a helyes színsorrendbe rendezett kábelvégünket. Figyeljünk, hogy a kábel elérje a csatlakozó elülső falát.

Ezekután már csak bele kell helyezni a krimpelő fogóba a csatlakozót és egy határozott nyomó mozdulattal szorítsuk össze a fogó mindkét szárát.

2017. aug. 3. 18:33
 4/5 A kérdező kommentje:
Változott a helyzet szerintem nekem nem is switchem van hanem routerem. Ez switch vagy router: huawei wireless gateway b970b ? Nekem ez van akkor most ezek után mi is a jó sorrend?
2017. aug. 3. 18:47
 5/5 anonim ***** válasza:
A sorrend lényege, hogy mind a két vége egyformán legyen kötve. Narancs-fehèr, narancs, zöld fehér, és a 6. Pozícióba a zöld, a másik 4 nem kell, le is vághatod.
2017. aug. 3. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!