Tudtok nekem segíteni informatikában kábelek terén?
Na szóval kettő kérdésem lenne. Lehet hogy mind a kettő hülyeség de én nem tudom egyikre se a választ.
1. Kérdés: Van nekem egy switchem és routerem és ezt a kettőt összeszeretném kötni de nem vagyok biztos a szín sorrendben egyébként UTP kábelről beszélek. Én azt gondolom hogy ez lesz a helyes sorrend a kábelnek mind a két végén: Narancs-fehér, Narancs, Zöld-fehér, Kék, Kék-fehér, Zöld, Barna-fehér, Barna. Ti mit gondoltok erről jó lesz ez így?
2. Kérdés: Na hát ez meg még ennél is nagyobb hülyeségnek fog hangzani. Rendeltem a neten néhány RJ45 csatlakozó véget de még nem csináltam velük semmit még nem krimpeltem meg őket meg semmi. Na és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy nem bírtam a csatlakozó végeket bele dugni se a switch-be se a router-be. És nem tudom hogy így normális-e vagy nem ennek így kell lenni krimpelés után ez bele fog menni az eszközökbe?
1. A routerre és a switch közé megy a kereszt kábel.
sorrend: Zöld-fehér, Zöld, Naracs-fehér, Kék, Kék-fehér, Narancs, Barna-fehér, Barna
2. Az utp kábel készítésénél figyelnünk kell a helyes színsorrendre. A helytelen színsorrendben bekötött kábel jelkésleltetést, áthallást és egyéb zavarokat okozhat.
Első lépésként távolítsuk el a külső borítást a kábel végéről (max 12mm hosszon). Ezt a krimpelő fogóval könnyedén elvégezhetjük.
Ezek után igazítsuk el a 4 érpárt a helyes sorrendben. Amennyiben valamelyik hosszabb, vágjuk csak méretre, hogy egyvonalban legyenek.
Ha megvan, fogjuk meg az RJ45 csatlakozót (UTP csatlakozó) és a pöcökkel (kicsúszás gátló) lefele, dugjuk bele a helyes színsorrendbe rendezett kábelvégünket. Figyeljünk, hogy a kábel elérje a csatlakozó elülső falát.
Ezekután már csak bele kell helyezni a krimpelő fogóba a csatlakozót és egy határozott nyomó mozdulattal szorítsuk össze a fogó mindkét szárát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!