Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem bootol a gép,...

Miért nem bootol a gép, miután egy másik HDD-t kiveszek belőle?

Figyelt kérdés

A gépemben két HDD van: egy rendszerlemez és egy másodlagos, régi winyó, amin egy grammnyi adat sincsen, teljesen üres. Ezt a régit kivettem a gépből, beállítottam a boot sorrendjét, és onnantól kezdve nem indult el a számítógépem.

Próbáltam már minden létező boot sorrendet beállítani, sőt lecsatlakoztattam még az optikai meghajtót is, így egyedül ez az egy meghajtó maradt a gépben, és még így sem indult el. Visszadugtam a régit (emlékeztetőül: nem ez a bootlemez és értelemszerűen nem is rendszermeghajtó), és egyből beindult és egyből felismerte mindkét HDD-t is.

Tanács? Esetleg a kábeleket nem kötöttem be jól? BIOS-ban valami mást is kellene állítani?

2017. aug. 1. 13:30
 1/3 Shaddark ***** válasza:

Az "indító javítás" sem segít?

Milyen rendszer?

bootrec /fixmbr és bootrec /fixboot ?

A Windows rendszer a meghajtókat csatlakozási sorrendben tárolja, pl. Bus Number 0, Target Id 0, LUN 0. Ha megcseréled a csatlakozókat akkor a Bus Number 1-en nem fogja megtalálni az indító partíciót.

Vezérlőpult - felügyeleti eszközök - számítógép kezelés - lemezkezelés

Itt nézd meg nincs-e mégis valami partíció létrehozva a rendszernek.

[link]

2017. aug. 1. 14:03
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Közben azonban kiderült, mi volt a hiba: valami teljesen értelmezhetetlen okból kifolyóan a rendszerindító fájlokat a régi HDD-re telepítette a Windows, míg a rendszer lényegi részét az "újra", így ha kivettem, egyértelmű, hogy nem bootolt be.
2017. aug. 1. 20:47
 3/3 Shaddark ***** válasza:

:)

Nekem ezt ssd-vel csinálta amikor arra raktam fel rendszert - bár nem kértem vagy jelöltem ki a hdd-t... Azért is javasoltam hogy nézd meg a szgép kezelőben.

2017. aug. 3. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!