Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Táp csatlakozók?

Táp csatlakozók?

Figyelt kérdés

Az összes tápon megtalálható

4+4 pin cpu csatlakozó vagy van amelyiken csak 4 pin van a 8 helyett?

Ill.

20+4 pin alaplapi csatlakozó vagy van amelyiken csak 20 pin van?

2017. júl. 30. 20:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Az összes valamirevaló tápon megtalálható a 4+4 meg a 20+4, ez azért elég alap követelmény manapság.
2017. júl. 30. 20:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Az alaplap tápellátása úgy indult, hogy volt a 20 vagy 20+4 pines csatlakozó.

Ahogy fejlődtek a komponensek egyre több áram kellett és jött először aa +4 pin a CPU-hoz, aztán ez kiegészült még +4 pinnel.

Ezt a fejlődést a tápok is követték, vagyis bőven találsz még olyan használt tápot, amin csak 4 PIN van nem 4+4 vagy 8.

2017. júl. 30. 20:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Az újabb tápokon, de még az én régebbi fsp 350 (vagy 300)W-os tápomon is már rég sima 24pin csatlakozó van, elhagyták a +4 kiegészítőt és egyben van a 24pin. Ami most van (Chieftec Force CPS500-S) azon megtalálható a 4+4pin csati, van rajta a kártyákhoz is nem egy, hanem 2!!!!db 6+2pin csati ami nagyon hasznos. Egy dolgot hiányolok, kicsit több molex csatlakozót. A Zalman Z9 Neo házamban nem tudom bekötni mind az 5 ventit, ezek közül 4 tápra molexen csatlakozik és 1 a lapra. Az FSP tápommal 4-et tudtam használni, ami azért is volt jó mert 2 a HDD-k előtt van közvetlen és az én HDD-m kicsit szeret melegedni és akkor legalább 1 hűtő volt ami hűtötte, de most nincs mi hűtse mert nem hogy egyet, egyet sem tudok bekötni a HDD előtt levő 2 ventiből. Természetesen meg lehet oldani toldással az ilyen gondot amit orvosolni is fogok majd. Visszatérve a témára, ez a 4+4 6+2pin megoldás nem mindegyik új tápon található meg, egy esetleges tápválasztás előtt tájékozódj ez ügyben a gyártó honlapján.
2017. júl. 30. 22:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja azért nem a HDD előtt levők közül kötöttem be ventit mert a felső kettő adja a dizájnt, a ledeket :D Ha azok nem mennek nincs világítás.
2017. júl. 30. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!