Tudnátok összeállítani nekem egy jó gépet?
Figyelt kérdés
A gépet főként játékokra használnám, de használnám még videók kimentésére és élő adásokra is.2017. júl. 29. 12:10
1/6 anonim válasza:
Több száz ezerig kirúghat (akár 300 000Ft) egy gamer konfig abba gondolj bele mielőtt elkezdesz bármit is csinálni. Igazából nem a legalkalmasabb időt választottál gép építésre mivel a ramok ára duplázódott tavalyhoz képest, a kártyák árát tolja fel a bányászat. A procik terén nagyjából rendben van minden csakúgy mint alaplap terén is. Gépháznál meg elég széles a választék, ott közbeszól az ízlés is meg az is mennyire akarsz jó hűtést, azaz akkor olyan ház kell ugye ami jól elvezeti a hőt. Meg akkor kérdés már az is, hogy tuningolsz-e vagy sem. Alapból egy i5 7500 megéri szerintem 16GB ram mellett és egy teszem azt GTX1060-al. A 1060 100 000Ft-nál kezdődik, ennél jobb kártyák már csak drágábbak értelemszerűen. De ha érdekelne a 1070 150 000Ft körül mozoghat átlagban és az már tényleg kiszolgálna téged maximálisan. Az i5 55 000-60 000Ft körül van, a ramok (gondolom dual channel 16GB, az éri meg jobban) fejenként, 8GB-onként kb 20 000Ft-ba kerülnek összesen 40 000Ft körül van. Ahhoz még egy alaplap 20 000Ft körül van, ennyiért b150-es lapokat kapsz. 20 000Ft felett kezdődnek el a b250-es lapok árai. Tudni kell, hogy a 100-as lapokhoz bios update szükséges hogy befogadja a kaby lake-t. a 200-as lapok azaz a b250 befogadja bios update nélkül is a kabylake procikat. Ugyanezt megépítheted ryzen processzorral is, viszont azok szeretik a magas órajelű ramokat, legalábbis én így tudom. Bármelyik ryzen 5 megéri, ezek is ilyen 50-60 000Ft körül mozognak. Az X megjelölésűek tuningolásra vannak, azokat ne vedd ha nem szeretnél tuningolni. A ryzenekhez lapok terén meg nem tudom, amd oldalon mindig is tanácstalan voltam milyen lap az ideális mivel világéletemben intel-em volt. Remélhetőleg valamelyik hozzászóló megsegít e-téren vagy pedig utána is nézhetsz. A végére hagytam a számítógép lelkét. NE SPÓROLJ rajta, tápegység. Márka legyen, az a lényeg és legyen 80plus minősítése legalább. Be Quiet!, Chieftec, FSP (ez a legismertebb szerintem), Corsair, Cooler Master, Enermax Fractal Design és legyen mondjuk 500W-os, annyi elég lesz. Nekem ez van: Chieftec Force CPS500-S. Jóféle, a csatlakozások tetszenek. 8pin (4+4) atx, 2 8pin (6+2) vga csati és pár molex csatija van. Az tetszik benne a legjobban, hogy 4+4 meg 6+2 és utóbbiból 2 is van, így ha veszel egy újabb videókártyát az nem tud meglepni mivel ha 6 pin kell hozzá használod azt, ha 8 akkor használod hozzá a +2 kiegészítést is. Meg persze bele lehet még menni jobban is a témába. Ha többet akarsz tudni a tápokról ha még esetleg nem tudnál belinkelhetem az én kérdésemet ahova egy felhasználó elég sok infót küldött róluk, hosszú lenne leírni azért mondom inkább linkelem. Itt van: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. :) A Kaby Lake-től kímélném magam,mert úgy tudom azok csak windows 10-el működnek.
2017. júl. 29. 17:05
3/6 AntZ válasza:
A windows 7 is elfut a hetedik generációs intel processzoron:
4/6 anonim válasza:
Miért kerülnéd a win10-et? Új hardver mellé a legjobb döntés volna win10-et raknod. Ezt SSD-vel kombinálva eszméletlen gyorssá varázsolnád a gépedet. De még HDD-vel is gyors a win10 csak lasabban tölt be, 15-30 másodperc még SSD-vel 5-7 másodperc körül. A frissítéssel kapcsolatos hibák javítva vannak, nem áll neki gépet újra indítva frissíteni még az aktív időszakon kívül sem amit megadtál amennyiben az aktív időszakon kívül is használatban van a gép. Soha, pedig év eleje óta használom, ismétlem, soha nem volt vele semmi gondom, gyors nagyon. Helyi fiókkal használom és minden adatküldési dolgot kikapcsoltam amiket be lehet állítani feltelepítéskor. A defender minták beküldése funkcióját is kinyomtam.
5/6 anonim válasza:
Első és előző hozzászóló voltam. Fontold meg szerintem a win10 használatát, a legjobban azzal járnál. Kb olyan mint fénykorában az xp. Persze erőltetni nem lehet semmit. Én is amúgy egy ideig nem akartam win10-et aztán új hardverek érkezésekor kipróbáltam végül is. Ja frissítéseket sem telepítettem soha az update-el amég win10-em nem lett :D Most meg az összeset felrakom szóval a rendszer mindig naprakész. Tehát ha esetleg eddig az is gond volt most nem lesz az, aktiválatlan win10-en is lehet frissíteni és ugyanazt kapod mint az aktivált rendszerrel rendelkező.
6/6 A kérdező kommentje:
Megvannak a kellemes élményeim a Windows 10-el. :D
2017. júl. 30. 20:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!