Egy számomra szokatlan dolog kapcsán kérném a segítségeteket. Van egy most vásárolt LG 24MP59G-P monitorom, ami sajnos HDMI kábellel összekötve nem ad képet bootolás közben, tehát egyből a windows képernyő fogad. Ez normális?
VGA kábellel is leteszteltem, amit DVI-I - VGA adatperrel kötöttem hozzá a kártyámhoz, azzal működött.
Illetve nem csak a bootolás közben hanem a windows gépházból az UEFI-be belépve sem ad képet ha HDMI-vel társítom.
Mazsoláztam rajta még egy kicsit, Neked volt igazad, nem lehet letiltani valóban:
Integrated graphics is automatically disabled when motherboard detects a dedicated graphics card. Nothing you have to change with this part in BIOS, as such option "Enable/Disable IGPU" does not exist.
Most már akkor csak az a kérdés mi a gyászért nem tiltódik, amikor egyértelműen van dedikált kártya.... Ez valami bug lesz az MSI lapoknál, esetleg egy BIOS frissítés...
A kártya D-SUB kimenete minden esetben ad képet, ez ilyen. A HDMI meg azért nem, mert az alaplapra tolja a BIOS a jelet, ott a Windows nem érzékel aktív kijelzőt, és vált. Ezt a Biosnak kellene megtenni.
Amit néztem fórumot, az egy MSI Z97 lapot ekézett, tehát nem újkeletű ez a hiba...sajnos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!