Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy számomra szokatlan dolog...

Egy számomra szokatlan dolog kapcsán kérném a segítségeteket. Van egy most vásárolt LG 24MP59G-P monitorom, ami sajnos HDMI kábellel összekötve nem ad képet bootolás közben, tehát egyből a windows képernyő fogad. Ez normális?

Figyelt kérdés

VGA kábellel is leteszteltem, amit DVI-I - VGA adatperrel kötöttem hozzá a kártyámhoz, azzal működött.

Illetve nem csak a bootolás közben hanem a windows gépházból az UEFI-be belépve sem ad képet ha HDMI-vel társítom.

2017. júl. 29. 11:00
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam, de sajnos nem jött be. Még próbálkozok, ha nem jön össze elviszem szakemberhez.
2017. júl. 31. 17:28
 12/19 anonim ***** válasza:
A BIOS resetet ne felejtsd előtte...ez alaphelyzetbe állítja, ha minden kötél szakad. Így látatlanban nem tudok többet segíteni sajnos.
2017. júl. 31. 18:16
 13/19 A kérdező kommentje:
Reseteltem már 3x, de semmi, viszont a bootoláskor csak a D-SUB ad jelet, a windows betöltése után pedig csak a HDMI.
2017. aug. 1. 13:42
 14/19 anonim ***** válasza:
Erre én is kíváncsi lennék, nekem is ez a problémám!
2017. aug. 2. 07:56
 15/19 anonim ***** válasza:

Mazsoláztam rajta még egy kicsit, Neked volt igazad, nem lehet letiltani valóban:

Integrated graphics is automatically disabled when motherboard detects a dedicated graphics card. Nothing you have to change with this part in BIOS, as such option "Enable/Disable IGPU" does not exist.

Most már akkor csak az a kérdés mi a gyászért nem tiltódik, amikor egyértelműen van dedikált kártya.... Ez valami bug lesz az MSI lapoknál, esetleg egy BIOS frissítés...

2017. aug. 2. 11:18
 16/19 anonim ***** válasza:

A kártya D-SUB kimenete minden esetben ad képet, ez ilyen. A HDMI meg azért nem, mert az alaplapra tolja a BIOS a jelet, ott a Windows nem érzékel aktív kijelzőt, és vált. Ezt a Biosnak kellene megtenni.

Amit néztem fórumot, az egy MSI Z97 lapot ekézett, tehát nem újkeletű ez a hiba...sajnos!

2017. aug. 2. 18:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Sajnos már frissítettem bios-t, de nem lett jó, lehet majd megpróbálom mégegyszer.
2017. aug. 3. 15:03
 18/19 A kérdező kommentje:
Ja, és az alaplapi HDMI ad jelet bootolás közben is, ha az integráltra van állítva a bios-ban, mondjuk az integrálttal nem jutok messzebb.
2017. aug. 3. 15:06
 19/19 A kérdező kommentje:
Igazad volt. Valóban egy bug lehetet, de ma reggel óta működik rendesen, pedig nem állítottam azóta semmit :D
2017. aug. 18. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!