Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem veszi a laptopom...

Miért nem veszi a laptopom akkumulátora a töltést?

Figyelt kérdés
Egy HP Compaq 6820s típusú laptopom van, amivel eddig még nem tapasztaltam semmilyen problémát, egészen tegnapig. Az Akkumulátor kb. 2-órát bír, ezért van, hogy 3-4x töltenem kell egy nap. Tudom, hogy az nélkül is lehetne használni, de én jobban szeretem, ha benne van a készülékben. Tegnap délután mikor harmadjára próbáltam volna feltölteni, egyszerűen nem vette a töltést. Azt kiírta az Akkumulátor Állapotjelzőnél, hogy csatlakoztatva, de persze zárójelben ott volt, hogy nem töltődik. Ezután kikapcsoltam a laptopot, majd kivettem belőle az Akkumulátort, ezután 10-15 perc várakozás után visszaraktam és töltötte, de ezt állandóan el kell vele játszanom, hogy töltse. Ha ez számít valamit, az Akkumulátora eléggé meleg volt. Nem volt annyira forró, de annyira hideg sem. A laptopon szoktam nézni a hőfokot. A CoreTemp, illetve a SpeedFan szerint olyan 85 fokos, ha túlmelegszik, de ennél feljebb szerencsére nem megy. Ma reggel is kiszedtem az Akkumulátort, vártam vele kb. 5 Percet, de amikor visszaraktam már ez sem segített. Aztán vártam 20-Percet, majd megnéztem, hogy mennyire van lehűlve az Akkumulátor. Éreztem, hogy lehűlt teljesen, ezután töltőre csatlakoztattam és töltötte. A felmelegedés miatt nem venné fel a feszültséget? Mit tudnék ebben az esetben tenni, hogy a hiba elháruljon? Ha ez számít valamit, laptop hűtőt is használok, és így melegszik fel 70-85 fokra az egész...

2017. júl. 23. 10:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha otthon vagy egész nap és nem mozogsz sokat, akkor nem éri meg feltölteni és úgy használni lemerülésig, majd feltölteni, stb.

Sőt, ha így használod, akkor érdemes kivenni az akkumulátort és közvetlenül a tápfeszültségről (töltőről) üzemeltetni, mert úgy nem megy tönkre az akkumulátor olyan hamar. (sajnos én is így vágtam "gajra" az akkumulátoromat)

Ha meg mindenféleképpen ragaszkodsz az elképzelésedhez, vegyél új akkumulátort.

Bár lehet, hogy a sok ki-be húzgálástól érintkezési hibás lett.

2017. júl. 23. 10:15
 2/2 CspCsj ***** válasza:

Naponta ilyen sok töltéssel jóval hamarabb éri el az élettartamának végét.

Az akkumulátorok kb. 500 töltés után már biztosan elkezdenek amortizálódni, - ezután a meghibásodás valószínűsége is egyre nagyobb.

Elromlani pedig akár a legelső töltéseknél is el tud...

(ez általában 1-2 cellát érint, - de otthon körülményes, szervizben meg nem olcsó a javítás, egy új akku persze még drágább is lehet)

2017. júl. 23. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!