Notebook-o szeretnénk vásárolni középáras kategóriában 130000-160000. Melyik márkákat ajánljátok? Lenovo az megbizható?
Net, film, zene, Office? Játék? Munka? Gondolok itt valami komolyabb, gépigényes programra, nem a Wordre meg Outlookra.
Windows legyen hozzá, vagy sem?
Akkor egy ilyesmire ruháznék be:
Alumínium ház, jó hűtés, FullHD, dedikált VGA.
Vagy használtan, szintén valami K szériás Asust, vagy ROG szériát, ha van.
De ha nagyon kell az új laptop feelingje, meg az 1-2 éves garanciák, akkora a fentebb linkelt laptop, 160-ért kb. ezt kapod. 4GB RAM nem túl sok benne, de azt bármikor lehet bővíteni.
Ha jól értelmezem, akkor monitor, billentyűzet, egér az van.
Mindennel együtt 155.000 Ft körül van minőségi alkatrészekkel egy olyan asztali PC, ami egy belépő-közepes szintű gépnek felel meg játékok terén. Pentium G4560 + GTX 1050 Ti, amiről szó lenne. De olcsóbbra is ki tudsz jönni, mert ebbe az árba én Western Digital HDD-t szoktam tenni, meg Be Quiet! 400W-os tápot, ami 18k. Szóval kilehetne hozni akár 140 környékére is.
Egy laptop eléggé korlátozott, pláne a maiak, igazából a memórián és a merevlemezen kívül semmit nem tudsz benne cserélni, fejleszteni. A laptop mellett egyetlen pozitívum van, a mobilitás, ezen kívül semmi. Gyenge, vagy közepes minőségű hangszórók, 15.6"-os kijelző nem egy nagy élmény, touchpaddal játszani felér egy önkínzással.
Igazából a fő kérdés, hogy mennyire szeretnél mobil lenni a laptoppal. Mert ha nincs erre igény, akkor én biztos, hogy nem laptopot vennék, ennyiből jobb asztali gépet raksz össze, amit később tudsz még fejleszteni, mivel minden hardver cserélhető.
De venni 160-ért egy laptopot, 4GB RAM-mal, 940M-mel, energiatakarékos i5-ös procival, miközben kevesebből ott van 8GB RAM, jobb CPU, jobb VGA, hát nem tudom. Csak akkor, ha nagyon szaladgálni akarok a géppel a házban, haverhoz, stb.
Egy laptop árából jobb asztali PC-t lehet venni, vagy egy ugyan olyan teljesítményűt olcsóbban. Bármely árkategóriát is nézzük.
Asus gépek jók, de mint minden gyártónak, nekik is vannak gyengébb szériái, azaz olcsó húsnak híg a leve kategória. Pl. az X-es széria. Nem rossz, de nem is az igazi. Műanyag ház, nem a legjobb hűtés. Ezért írtam a K szériát, az jobb, mint az X. Ezért van az, hogy egy Asus K pl. 180.000-ért lehet hardverben kevesebbet tud, mint egy X-es laptop, viszont a konstrukció jobb. A ROG széria meg alapvetően játékra lett fejlesztve, azokkal sem lenne szabad nagyon mellé lőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!