Elromlott a laptopom jack csatlakozója?
Pár napig nem használtam a laptopomat, amikor pedig igénybe vettem volna, nem működött az egerem.. amit furcsálltam, ugyanis pár hete vettem, teljesen új.
Sőt, ugye ugyanazon az oldalon van az egyetlen jack csatlakozó is, ami szintén nem működik..
Megpróbáltam az egeret átdugni a másik oldali csatlakozókba, és érdekes módon úgy működik
Viszont a jack csatlakozóval nem tudom mit csniálni, pedig elég fontos lenne
Szervizbe vinni pedig most rohadtul nincs pénzem.. Ötletek? Ezt sehogy nem lehet szerviz nélkül orvosolni?
Ha van szabad USB, akkor ilyennel megoldható:
Furcsa hogy egyszerre romlott el az USB -vel a jack is.
Mi a pontos típusa a laptopnak?
Azért kérdem, mert van olyan típus hogy külön szalagkábellel vezetik át az adudiót és az USB -t az alaplaptól a másik oldalra, egy kis modulba. És lehet a szalagkábellel lett valami vagy a modullal.
Valószínűleg az a kis modul adta meg magát, ami kiszolgálja a jack csatlakozót meg a mellette lévő USB-t. Gyakori, hogy az egyik oldali USB nem az alaplapon van, hanem külön modulon.
Ha garis a laptop, akkor kicserélik. Ha nem, akkor próbálj meg neten keresni hozzá bontott modult, mert szerviz nélkül valószínű nem úszod meg.
Asus X555L típusú laptopomon van, asszem a gari már lejárt rá :/
Valószínű elkerülhetetlen lesz a szervíz, de az elkövezkezendő 2 hónapban biztos nem lesz rá keret... :/
A szerviz egy vagyont kér az ilyenekért sajnos. Én ellenőrizném a helyedbe a szalagkábelt ami a modult és az alaplapot köti össze, lehet csak simán kicsúszott a kábel a foglalatból. Elég neki egy erősebb rázkódás is sokszor.
Ez a modul az ebay-en sem olcsó:
Akkor gondolhatod egy lehúzós magyar szerviz mit kaszál majd tőled.
Esetleg megnézheted a hardveraprón a vaterán, stb. Hogy nem-e bont valaki ilyen típusú gépet.
A legolcsóbb még mindig az USB hangkari és hogy lemondasz arról az 1 db USB -ről.
Hát ez baromi rosszul hangzik. :/
Gondolkoztam az első válaszoló megoldásán, ami mégis egy olcsóbb, gyorsabb alternatíva
Utolsó válaszoló: sajnos én nem értek az ilyesmikhez, hogy szét is szereljem és megtaláljam a hiba forrását, bár valószínű a rázkódás miatt lehetett baja, így visszagondolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!