Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lenne egy FX6350 Processzorom,...

Davyd9206 kérdése:

Lenne egy FX6350 Processzorom, hogy én azt szeretem tuningolni de csak akkor amikor az adott játékkal játszok ez meg lehet valósítani vagy számíthatok rá, tökre megy a processzor?

Figyelt kérdés
Most nincs agyai rá fordításom,mert vga és memória csere volt és CPU nem fért bele(ezt azért írom, mert tudom lesz ilyen hozzászóló is.
2017. júl. 14. 07:59
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze, MSI Afterburner-ben is tudod húzni az órajelet, vagy BIOS-ban, csak kell rá egy olyan hűtő ami a tuning alatt is le tudja hűteni (CM hyper 212 evo, alpenföhn brocken, noctua nd-h14/h15, be quiet dark rock/pure rock, stb.

Emellett nem árt ha van egy normális alaplap legalább 6+2 fázisú leosztással, hogy szénné ne égesd, 99x, 99fx, 990x, 990fx típusú alaplap (vagy egy normálisabb 970-es, pl ilyen már jó: ASRock 970 Extreme4 Alaplap)

Illetve egy olyan táp, ami csak a tuningolt procit megfelelően ellátja (corsair cx450m, enermax triathlor eco, be quiet pure power, 15-20 ezres tápok 550w-ig bezárólag).

Ha ez a három megvan, akkor nincs akadálya, csak minden játék előtt fel kell húznod, illetve játék után lenyomni, bár ha megvan mind a 3 akár folyamatosan mehet nagyobb órajelen és akkor nem kell állítgatni.

2017. júl. 14. 09:25
 2/5 anonim ***** válasza:

msi afterburner az videó kártyára tuningjára jó csak , tehát procit nem tudsz vele húzni . A hőmérsékletet és a magok terhelségét viszont nézni lehet játék közben a programmal.

Cpu tuningot mindig bios-ból végzünk , ha nem vagy otthon a témában akkor prohardveren találsz ilyen topikot ahol tudnak segíteni vagy információt találsz . A legfontosabb hogy jó legyen az alaplap tápellátása , 24 ezer alatt tuningra alkalmas lap nincs is , de nem tudjuk milyen az alaplapod jó lenne ha le írnád . Illetve egy jó hűtés is kellene neked , és egy belépő 430-450 -es táp minimum- 400 as abban az esetben elég ha bq típusról van szó . Tuning után prime95 -el tesztelni legalább fél órát hogy nem hasal e el az is fontos vagy más egyéb teszt program mert sok van !

2017. júl. 14. 10:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Közben én kaptam egy levelet:

Cpu hűtés: Cooler Master Hyper 212 EVO

Alaplap: GIGABYTE GA-970A-UD3

Táp: Cooler Master GX Lite 600W

AMD-nél van OverDrive pl az is jó tuningra, nem feltétlenül csak BIOS-ból lehet tuningolni, aki annyira nem jártas benne annak nem is ajánlott, mert + 1-2 század volttal le lehet pörkölni a procit ha nem figyelsz.

2017. júl. 14. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
overdrive ezért is nem ajánlott + nem is lehet vele olyan stabil tuningot végre hajtani .
2017. júl. 14. 12:13
 5/5 anonim ***** válasza:
amúgy ezzel fix 4.5 ghz -re lehetne húzni , de mindenképpen bios-ból kell végezni a tuningot !
2017. júl. 14. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!