Valós vagy nem? Valaki, ötlet?
Van egy GeForce 8600GT (256mb-os) típusú videókártyám. Lefuttattam egy tesztet a www.systemrequirementslab.com-on és elcsodálkoztam azon amit a videókártyához írt:
Memory: 1013mb
Miközben csak 256mb-os. Beírtam a startba a dxdiag nevű parancsot, majd ott is utána néztem és ott is ugyanezt írta.
Amig xp-t használtam ilyet nem tapasztaltam.
Most akkor a Windows 7 űz velem egy tréfát, vagy ténylegesen kitudom használni ezt az 1013Mb videomemoriát egy komolyabb játéknál?
Videókártyát NEM TESZTELÜNK ONLINE!
MEg egyáltalán, semmilyen hardware-t (kivétel esetleg a hálózati kártya). Egyrészt mert ezek az oldalak nagyrészt kamu teszteredményeket írnak ki (lásd amit Te is írtál), másrészt pedig amikor ráokézol a tesztre, megnyitod a kaput az esetleges (és az ilyen oldalakon hemzsegő) kémprogramok előtt.
Ha tényleg tesztelni akarod a videókártyádat, a jellemzői kilistázásához használj Everest vagy (ha még van) Aida programot. Tényleges teszteléshez pedig tölts le egy 3DMark progit.
Igen ki tudod használni az 1013 megát. Bár csak 256 a kártyádé, a többi a sima RAMból jön. A videókártyád a gyorsabb számolások és ilyesmik elvégzéséhez használja a sajátját, amihez pedig nem kell akkora gyorsaság (pl. textúrák tárolására) használja a RAModat... vagyis annak egy részét. A kevesebb memóriával rendelkező videókártyák mind ezt csinálják.
XP-n a reális értéket írta, win7en pedig összeadja a RAModból erre a célra használhatóval. Nekem is 300 valamennyit ír, 128 helyett...
Lehet, hogy a rendszer memóriából vágja le azt a részt amennyivel többet látsz.
Ha a rendszernek kb 750MB-al kevesebb memória maradt, akkor erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!