Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez nem veszélye OC énis...

Ez nem veszélye OC énis tehetem ugyan ezt?

Figyelt kérdés
Ha nem akkor medig húzhatom az óra jeleket?
2017. júl. 5. 23:16
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Ha értesz hozzá és nem ész nélkül csinálod, akkor nem veszélyes ha normális minőségű tápegységet használsz, persze lehet, hogy minimálisan rövidíti az alkatrész élettartamát, de ha nem húzod agyon akkor nem lesz probléma.

Általánosságban +10% OC simán bele szokott férni gond nélkül, persze attól függ, hogy milyen processzorod van. Ha nem emelsz feszültséget akkor nem veszélyes ha be van kapcsolva a túlmelegedés védelem, illetve max. kapsz egy "kékhalált"... Persze itt is fokozatosan kell emelni az órajeleket és tesztelni addig amíg stabil.

A veszélyes az, ha emeled a feszültséget is, ekkor túl nagy feszültség esetén könnyedén megsütheted a procit. Ha csak az órajelet emeled, akkor is emelkedni fog a processzor hőmérséklete, de nem olyan jelentős mértékben. Egy idő után ha emeled az órajelet kékhalált fogsz kapni ami normális. Ha a hőmérsékleti értékek még normálisak és ha még tovább szeretnéd emelni az órajelet, akkor kell a feszültséghez is nyúlni, de ezt csak szigorúan saját felelősségre állíts. Minimálisan szabad növelni, és mindig rátesztelni, hogy nem-e sül még meg a proci.

2017. júl. 5. 23:26
 2/14 A kérdező kommentje:
fesz hez nem nyúlok csak órajel 155-öt huztam rá nem volt tul melegedve 50 fok i3 7100 a procim
2017. júl. 5. 23:34
 3/14 A kérdező kommentje:
tápom MASTER WATT 400 80 plus white
2017. júl. 5. 23:36
 4/14 anonim ***** válasza:
Processzor vagy videokártya húzásról van szó? Gondolom, hogy videokártya, mivel az i3 7100 nem húzható, csak BCLK-val, amivel nem lehet nagy eredményt elérni.
2017. júl. 5. 23:56
 5/14 A kérdező kommentje:
Videó kariról.
2017. júl. 6. 00:01
 6/14 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok, milyen típusú?
2017. júl. 6. 00:05
 7/14 A kérdező kommentje:
MSI GTX 1050 ti GAMING X
2017. júl. 6. 00:07
 8/14 A kérdező kommentje:
2017. júl. 6. 00:09
 9/14 A kérdező kommentje:
Ez így veszélyes ?csak én a feszhez nem nyúlok
2017. júl. 6. 00:10
 10/14 anonim ***** válasza:
Nagy valószínűséggel gondot nem fog okozni a húzás. Indíts egy Unigine Heaven Benchmarkot, a teszteléshez, hogy stabil-e, ha nem, akkor különböző képhibák jelennek meg. (ezek semmilyen maradandó problémát nem okoznak, az órajel csökkentésével helyreállnak)
2017. júl. 6. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!