Javasolnál egy laptopot 100 ezer forintig? Egy 9 éves kislánynak lesz ajándékba.
Minden segítő választ hasznosnak fogok értékelni.
Köszönöm a segítséget.
Kérdezz rá hogy IPS kijelzős-e (nagy valószínűséggel igen) illetve hogy van-e rajta pixelhiba (egyszínű háttérnél megnézhető, pl. fehér, piros, stb.).
Ennél jobbat nem kapsz a pénzedért.
Én ezek közül a V110-est választanám, mert matt a kijelzője és egy dekával könnyebb... :D
Olyan szemponton alapján választottam, hogy minimum egy i3-as processzor legyen benne és lehetőleg viszonylag újabb generációs.
Mondjuk gyerek még így szerintem pár (nem böngészős)játékkal is akar majd játszani, akkor pedig picivel átlépve a keretet, i3+920mx grafikus kártyával ezt ajánlanám:
Alap, kis gépigényű játékok futtatására elegendő.
Azt még hozzátenném, hogy egyik laptop sem tartalmaz operációs rendszert, így azt majd telepítetni kell egy hozzáértővel.
Miért pontoztátok le a válaszom?
IPS kijelző a lényeg, a többi kritikán aluli, mindegy hogy fényes vagy matt.
Amit linkeltem érintőkijelzős, tabletként is használható, SSHD van benne és új, hivatalos 1 év garival van. Valaki linkelt jobbat?? Nem láttam.
Minek játék a laptopra? A netes semmilyen gépigényű játékok egy krumplin is elfutnak aki meg FPS játékokban nyomul annak nem laptop kell és nem 15 coll.
(nekem van egy Lenovo B71-80 laptopom, amiben egy TN 1600x900 MATT kijelző volt, amíg a gyerek be nem törte. Rendeltem bele külföldről egy ugyanilyen méretű FullHD IPS MATT kijelzőt, ami tökéletesen megy benne.) A különbség ég és föld. Itt nem számít, hogy filmnézésnél milyen szögből nézem a képet ráadásul szebb élesebb is.
Többet nem vennék TN paneles mocskot.
Meg viszi az még a SIMS-et és ilyen alacsony gépigényű lányos játékokat is. :D
De ha SIMS-ezni akar, akkor az integrált VGA-s laptoppal nem igen fog szerintem, vagy legalább is jóval kevesebb FPS-el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!