Am4 foglalat alap építése?
Helo!
Érdekelne, hogy 80-85 ezer körül mi lenne a legjobb ryzen proci + alaplap kombó gép építéshez. Tehát csak lap és proci a megadott árért.
Sajnos annyira már nem követem szemmel a dolgokat, így nem is mélyedtem bele, de a tesztek alapján főként játékra, néha videó felvevésre (stream-elés nem, csak felvétel) jobb a ryzen, ehhez kérnék egy kis segítséget.
A többi (táp, ház ram stb) résszel jól boldogulok, de eddig inkább inteles voltam, viszont ha ryzennel többet lehet kihozni akkor arra építenék egy új gépet az intel i5 7*** széria helyett.
Előre is köszi a segítséget.
Olcsóbb lap+erősebb proci:
AMD Ryzen 5 X6 1600 -66K
Alaplap:
MSI B350M PRO-VDH 25K
Ez így 90K környékén kijönne, és szerencséd is van mert mind a két termék a Compkerben a legolcsóbb. :D
Másik opció a gyengébb proci+ATX méretű lap:
Ryzen 1500x -55K
Alaplap:
MSI B350 PC MATE 30K
vagy:
ASUS PRIME B350-PLUS 31K
(vagy ehhez is veheted a kisebb MSI lapot és úgy 80K-ra jössz ki)
Bár az első opció 90K-ra jönne ki, én azt választanám, mert a 6 maggal (12 szállal) streamelésben 100%, hogy semmi problémád nem lenne egy jó ideig.
Jaa látom, hogy "stream-elés nem, csak felvétel"
Bocsi, elsőnek rosszul értelmeztem. Ettől függetlenül ha beleférne a 90K én az 1600-at venném, ha tényleg max. 85K akkor pedig 1500X a 3 lap közül valamelyikkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!