Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mekkora hőfokot visel el a...

Mekkora hőfokot visel el a processzor?

Figyelt kérdés
Nos a gépem leszokott néha kapcsolni magától mert túlmelegszik ezt tudom és most megnéztem mit add ki az aida:alaplap 73 c . cpu : 48 c. a hat mag pedig 255 fokon volt ,ami esett vissza 200ra ami most jelenleg 85on van, itt fixálodott .(gpu 53c) egy amd fx 6300 pasztázás után ez van sajnos gyári hűtővel megy,megérett majd egy új intel i5 vétele . addig is ezt lehetne valahogy csökkenteni a hőfokot ?

#Intel Core i5 #amd fx 6300. hat mag
2017. júl. 4. 00:43
 1/9 anonim ***** válasza:
60%

255 fok?!?!?! Hát akkor szerintem hibás lehet a szenzor vagy nem tudom, de az egészen biztos, hogy 255 fokon már régen halott lenne a CPU. 70-80 Fok felett már nem egészséges hosszútávon, 100 fok felett bármikor elhalálozhat. Kézzel mennyire érzed melegnek?

Nekem gyári hűtővel 70 fok felé nem ment (friss pasztával), de vettem rá normális hűtőt idén. :D

Egyébként ha processzort cserélsz, akkor érdemesebb lenne i5 helyett új Ryzen 5-öt venni, hozza játékok alatt is az i5 szintjét alacsonyabb CPU kihasználtság mellett így jóval időtállóbb lenne.

2017. júl. 4. 03:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A szilikon elég sokat elbír, de ha más nem, az alaplap elég hamar sérül, pl. a foglalat, amiben a proci van. 100 fokot szoktunk kritikusnak tekinteni, de már 90 fölé se szívesen engedjük, hacsak nem szándékos, extrém OC következménye.

Valahol 100-110 környékén a rendszer mindig vészleállással reagál (akár proci, akár videokártya), így a 200+ nem lehetséges. Ha a BIOS is mutat ilyen extrém adatokat, akkor hibás szenzor, ha csak programok, akkor hibás program/driver.

2017. júl. 4. 04:30
 3/9 anonim ***** válasza:

Eszköz függő, van ami ~110 környékén, de van ami már ~75 -nél leáll.

Minden CPU és GPU -nak meg van a maga tűrés határa, és ehhez állítják be.

2017. júl. 4. 07:29
 4/9 anonim ***** válasza:

Azt mondanám, hogy tartósan 70-80 fokos csúcs alatt érdemes tartani egy procit a hosszú élet garantálásához.

De fent van az adat a neten.

i5 6600k-hoz például 65C az Intel ajánlása, i5 6200U mobilprocihoz meg 100C. Ebből inkább a 100C, ami veszélyes hőmérséklet.

2017. júl. 4. 12:17
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát igen ,köszi ! Váltás lesz, kérdésem lenne ebbe az alaplapba(msi 760gm p23/fx) én ezeket tenném ,de nem tudom hogy felismeri használható , kompatibilis lesz .ház( :COOLER MASTER KP350 ) most jelenleg az alaplap 79 fok .a cpu 52 a magok :D 110 .az alaplapnak nem sok az a 79 ? szóval 100 ezret tennék bele és akkor ez a két dolog lenne 8 giga rammal ami eddig is benne volt .a táp az pedig 500 w . vga : gigabyte 1050ti .cpu :amd ryzen 5 x4 vagy i5 4460 , ez még kérdés ?
2017. júl. 6. 19:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem egészséges. Bár ritkábban szokás, de azt is újra lehet ám pasztázni. Talán érdemes lenne.

Találsz az alaplapon egy nagyobb hűtőrácsot, ami alatt chip van, aminek a hőmérsékletét úgy jelzik ki, hogy "alaplap". Az az északi/déli híd valamelyike. Le tudod venni azt a rácsot is, szépen megtakarítod, és teszel alá minőségi pasztát, mint egy proci/videokártya esetén. Utána vissza az egész.

Ha továbbra is meleg marad (40-50 felett), akkor a ház szellőzésén kéne javítani.

2017. júl. 7. 15:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezek után nehéz megmondani, hogy jól mutatnak-e a szenzoraid. Az alaplapnak eléggé nem egészséges az a 80C, ha ténylegesen annyi.

A két proci közül a Ryzen 5-öt javaslom (1400 vagy 1500X), jobb proci. Ha nem akarsz új (DDR3 helyett DDR4-es) RAM-okra költeni, akkor viszont marad az i5 4460.

Érdemes hozzá venni egy pocesszorhűtőt is, például ami olcsó (és elvileg AM4-kompatibilis): LC CC-95 , Deepcool Gammaxx 300.

2017. júl. 10. 18:25
 8/9 A kérdező kommentje:
új hűtés : ARCTIC Freezer 7 PRO . gyári paszta ,nem hangos . ezzel nem ment 255 fokra az fx :D
2017. júl. 14. 11:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy vagy teljesen rosszul mér, vagy úgy 130°C-os offsettel el van tolva a hőmérséklet.

Az már egy elég jó kis hűtő, olyan 65-75 fok lehet csúcs terhelésen (prime95 vagy Intel Burn Test)

2017. júl. 18. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!